Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teach for Romania – ABECEDARUL EDUCAȚIEI DE CALITATE

0

Evenimentul oficial de lansare a organizaţiei Teach for Romania a avut loc la Universitatea Româno-Americană din București, fiind organizat cu susținerea partenerilor principali ai Teach for Romania, prin prezența în calitate de vorbitori a unor reprezentanți precum Liliana Preoteasa – subsecretar de stat la Ministerul Educației sau Roxana Vitan – Președinte Romanian American Foundation.

teach for romania

De asemenea, la eveniment a luat parte Wendy Kopp, cea care a fondat programul în SUA în anul 1989, în prezent Președinte al Consiliului de Administrație Teach for America, CEO și co-fondator Teach for All.

De semnalat și prezența lui Alex Găvan, performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, un exemplu de leadership românesc, care transformă fiecare experiență a sa într-o sursă de inspirație și motivație pentru cei din jur, prin discursurile sale pe teme de viziune, strategie, tactică și leadership. La 32 de ani, el a escaladat deja șase munți de peste 8000m din Himalaya, prin mijloace corecte, adică fără oxigen suplimentar și fără porteri de altitudine.

În contextul unui moment de bilanț precum încheierea anului școlar 2014-2015, Teach for Romania își propune să aducă în atenție impactul programului, după ce o primă generație de 18 profesori au fost prezenți la catedră în 15 școli din 7 județe ale țării, astfel influențând 2600 de copii.
Alături de parteneri, prieteni şi susţinători ai organizaţiei și membri ai echipei, la evenimentul din data de 9 iulie au fost prezenți atât profesorii Teach for Romania, cât și o parte dintre elevii care au avut ocazia să-i aibă ca dascăli.

Evenimentul a avut loc la doar 4 zile după startul celei de a doua ediții a Academiei de Leadership și Pedagogie, ce se desfășoară anul acesta în perioada 5 iulie – 13 august 2015. Candidaţii selectaţi în urma unui proces riguros şi foarte bine structurat de recrutare, selecţie şi integrare parcurg acum prima etapă a unui program eficient și ambițios de instruire și transformare.

Ulterior, pe parcursul celor 2 ani de predare la clasă, profesorii sunt expuși unui proces de învățare continuă și beneficiază de sprijin personalizat prin coaching și mentorat din partea celor mai importanți lideri în domeniul lor în România, au acces la conferințe naționale despre leadership și educație și la conferințe internaționale, organizate în rețeaua Teach for All.

La finalul celor 2 ani în sistemul de învătământ, profesorii devin membri ai rețelei naționale de Alumni Teach for Romania și ai rețelei internaționale de Alumni Teach for All și pot valorifica expunerea la medii caracterizate de un leadership puternic, iar, în plus, au avantajul de a-și fi creat o rețea personală de legături cu oameni de valoare, cu ajutorul cărora vor putea întreprinde inițiativele dorite.
La nivel internaţional, cei mai buni Alumni ocupă în prezent poziții precum CEO în organizații din rețeaua Teach for All sau creatori și managing partners de școli private.

“Teach for Romania se aliniază perfect cu misiunea mea, face parte cumva din ADN-ul meu: eu am fost unul dintre copiii pentru care facem acest program. M-am născut și am crescut la sat, am înfruntat lipsurile si neajunsurile comunismului, și, deși părinții mei au făcut tot ceea ce au putut, singurul mod în care puteam rupe lantul sărăciei și al discriminării era educația. În plus, este o onoare să pot contribui la educația viitorilor lideri ai României. Viziunea mea este ca viitorul prim ministru sau ministru al educatie al României să fie dintre profesorii sau copiii din program.” afirmă Corina Puiu, co-fondator si Head of Training and Support Teach for Romania.

John Soleanicov, co-fondator Teach for Romania alături de Corina Puiu, crede că “educația este un domeniu ce ar trebui să fie prioritar în ce privește eforturile și resursele îndreptate către transformare și schimbare în țara noastră. Un sistem de educaţie modern şi performant necesită profesori motivaţi şi lideri transformaţionali. Teach for Romania îşi doreşte să contribuie la identificarea, formarea şi susţinerea viitorilor profesori şi lideri din educaţia din România. Cu ajutorul partenerilor noştri, credem că transformarea sistemului de educaţie nu este doar posibilă, ci inevitabilă.”

Despre Academia de Leadership și Pedagogie

Pe parcursul a 6 săptămâni, 30 de cursanți ce alcătuiesc generația a doua de viitori profesori Teach for Romania parcurg un program rezidențial de training de leadership și pedagogie, pentru a avea o pregătire adecvată în momentul când vor ajunge în școlile partenere în care vor preda pentru doi ani.
Academia de Leadership și Pedagogie este cel mai mare hub de educatie şi leadership din România la ora actuală. Anul acesta, programul, care este finanţat de Fundaţia Vodafone, include peste 100 de sesiuni de training, mai mult de 300 de lecții predate și peste 100 de sesiuni de team coaching.

Cei 30 de viitori profesori Teach for Romania vor interacționa cu peste 300 de copii cărora le vor preda și pentru care vor organiza ateliere creative timp de două săptămâni pe parcursul lunii august.
Academia de vară are două componente – una teoretică – axată pe însușirea și aprofundarea unor noțiuni de teorie pedagogică și metodologie de predare formală și alternativă și pe dezvoltarea unor competențe specifice de leadership și o a doua parte practică, ce oferă cadrul primelor experiențe pe predare la clasă, cu copiii din școlile partenere Teach for Romania din comunitățile dezavantajate.
Cursurile teoretice au loc anul acesta între 5 și 29 iulie la Universitatea Româno-Americană din București, iar partea practică se desfăsoară începând din data de 30 iulie până pe 13 august la Gârcini – Brașov.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non guvernamentală înființata în anul 2013, cu impact național în sistemul curent de educaţie. Programul este derulat în prezent în peste 36 de țări care, la fel ca și România, fac parte din reteaua internațională Teach for All.
Teach for Romania își propune să ofere opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România.
Pentru îndeplinirea acestui deziderat, sunt recrutați tineri români valoroși, care apoi sunt pregătiți ca învățători sau profesori model, iar ulterior sunt susținuți pentru a deveni factori de transformare în educație.
Teach for Romania este o organizaie centrată pe valori precum integritate, excelență, autenticitate, determinare, învățare continuă, inițiativă, colaborare, echilibru și ne pasă.

Pentru mai multe informaíi:
www.teachforromania.org

www.teachforall.org

Partenerii Principali ai Teach for Romania sunt: Ministerul Educaţiei, Romanian American Foundation şi Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei.

Finanţatori:
Fundaţia Vodafone, McKinsey & Company, Raiffeisen, BCR, Unicredit Ţiriac Bank, Farmexpert, Boehringer Ingelheim, Konrad Adenauer Stiftung, Ambasada Canadei.

Partenerii evenimentului:
Nikon, Universitatea Româno-Americană, Zizin

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.