Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Te pricepi la cifre, dar cât de bine ştii să foloseşti calculatorul?

0

ECDL ROMANIA a dezvoltat un profil ECDL – European Computer Driving Licence destinat angajaţilor în domeniul financiar, în parteneriat cu Institutul Bancar Român, sub egida Asociaţiei Române a Băncilor şi Băncii Naţionale a României. ECDL FIN asigură toate competenţele necesare utilizării aplicaţiilor online la job, garantând aptitudini la standard internaţional.

ECDLFIN_Poster

Raportul de ţară publicat de Comisia Europeană în 2015, susţinea că forţa de muncă din România deţine cel mai slab nivel de abilităţi IT din Europa. Aceste evoluţii influenţează major productivitatea muncii, care în România este una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Computerele sunt parte din viaţa de zi cu zi. Să ştii să foloseşti adecvat tehnologia îţi dă posibilitatea de a lucra mai rapid şi mai eficient, fiind mai puţin expus greşelilor. A fi în stare să dovedeşti în orice moment şi oriunde în lume că deţii aceste competenţe este la fel de important.

Digitalizarea informaţiilor, datelor şi documentelor şi-a pus amprenta şi asupra domeniului financiar şi determină o permanentă dezvoltare şi perfecţionare profesională pentru angajaţii din acest sector.

Certificarea ECDL FIN este profilul eficient de pregătire şi certificare a competenţelor IT specifice domeniului financiar, cu recunoaştere la nivel internaţional, fiind recomandat de Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Banca Naţională a României (BNR).

La finalul cursului ECDL FIN derulat de IBR, participanţii primesc certificat emis de IBR, sub egida membrilor fondatori – BNR şi ARB, cu 32 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

ECDL FIN, în variantă STANDARD sau PROFESIONAL, este disponibil prin intermediul Centrelor de Testate Acreditate ECDL din România.

ECDL ROMANIA reafirmă importanţa competențelor digitale îmbunătățite. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și, vor fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale.

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 14 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro sau www.ecdl.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.