Te-ai saturat de traficul aglomerat?

1

Am citit de curand o propunere ce ajuta la reducerea traficului auto la orele de varf! Initiatorul acestei propuneri are si un site prin care isi promoveaza ideea. Ne-a placut ce am citit, prin urmare redam si noi principalele idei.

„Pentru haosul din trafic, la orele de varf, suntem cu totii responsabili. Ne suim in masina si mergem spre serviciu. Iar dupa 8 ore, reluam drumul inapoi. Si ca intr-un flux de gaze de esapament, facem lucrul acesta 5 zile pe saptamana, aproape robotic.

O solutie pe termen lung: bicicleta. Un punct sensibil, pentru ca orasele sunt destul de departe de raiul olandez al biciclistilor. O solutie pe termen scurt: transportul in comun. Si nu ne referim la transportul in inghesuiala, pe alocuri scump si neplacut.

Intr-un gest de constiinta ecologica ne adresam soferilor: dragi soferi, lasati-va masina acasa! Daca nu e posibil, grupati-va, impartiti masina personala, invitati alti soferi la voi in masina. Vom avea astfel un trafic mai lejer, cu mai putine masini, printr-o grupare eficienta. Am creat o platforma pentru aceasta actiune: e pe net, e simpla, e rapida si gratuita. www.cumasina.net Reprezinta un gest social, pentru oras si ecologic pentru creierul si plamanii tuturor.

Cum se face: intri pe site si dai un anunt. Daca vrei sa iti lasi masina acasa, dai un anunt ca pasager. Altfel dai un anunt in care esti dispus sa primesti colegi de trafic la tine in masina. Cu o miscare semnificativa a oamenilor in directia asta, putem curata traficul la orele de varf, intr-un mod civilizat.”

Intra pe cumasina.net si inscrie-te cu un mesaj! Mult succes!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.