Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Te-ai saturat de traficul aglomerat?

1

Am citit de curand o propunere ce ajuta la reducerea traficului auto la orele de varf! Initiatorul acestei propuneri are si un site prin care isi promoveaza ideea. Ne-a placut ce am citit, prin urmare redam si noi principalele idei.

„Pentru haosul din trafic, la orele de varf, suntem cu totii responsabili. Ne suim in masina si mergem spre serviciu. Iar dupa 8 ore, reluam drumul inapoi. Si ca intr-un flux de gaze de esapament, facem lucrul acesta 5 zile pe saptamana, aproape robotic.

O solutie pe termen lung: bicicleta. Un punct sensibil, pentru ca orasele sunt destul de departe de raiul olandez al biciclistilor. O solutie pe termen scurt: transportul in comun. Si nu ne referim la transportul in inghesuiala, pe alocuri scump si neplacut.

Intr-un gest de constiinta ecologica ne adresam soferilor: dragi soferi, lasati-va masina acasa! Daca nu e posibil, grupati-va, impartiti masina personala, invitati alti soferi la voi in masina. Vom avea astfel un trafic mai lejer, cu mai putine masini, printr-o grupare eficienta. Am creat o platforma pentru aceasta actiune: e pe net, e simpla, e rapida si gratuita. www.cumasina.net Reprezinta un gest social, pentru oras si ecologic pentru creierul si plamanii tuturor.

Cum se face: intri pe site si dai un anunt. Daca vrei sa iti lasi masina acasa, dai un anunt ca pasager. Altfel dai un anunt in care esti dispus sa primesti colegi de trafic la tine in masina. Cu o miscare semnificativa a oamenilor in directia asta, putem curata traficul la orele de varf, intr-un mod civilizat.”

Intra pe cumasina.net si inscrie-te cu un mesaj! Mult succes!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.