Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se întâmplă la CLUJ: taxi gratuit pentru cititori! O altfel de lansare de carte

0

Oamenii care citesc călătoresc gratuit. Cu ocazia lansării cărții Cărțile pe față, cititorii din Cluj-Napoca pot chema taxiul dedicat lor, joi, 9 octombrie, între orele 9.00 și 17.00.

”Cărțile pe față este campania care promovează lectura în moduri ieșite din comun pentru a demonstra că e cool să citești. Cartea Cărțile pe față spune povestea primelor 10 acțiuni ale noastre: de la book selfie și service auto cu bibliotecă, la cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat) și acreditări de localuri a la carte.” spune Victor Miron inițiatorul campaniei și autorul cărții Cărțile pe față.

Taxiul va putea fi chemat cu ajutorul aplicației de mobil Clever Taxi. Cursa va fi gratuită pentru pasagerii care au la ei o carte. Cei care și-au uitat cărțile acasă vor putea citi din cartea Cărțile pe față care se lansează joi seara, de la ora 20.30 în Piața Unirii, în cadrul Festivalului de carte Transilvania.

taxi gratuit pentru cititori

Invitat special al serii este prof. univ. dr. Mircea Muthu, cel care a scris și cuvântul înainte al cărții.

Tot Victor Miron a propus în direct la radio primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, ca în prima duminică din lună, cine călătorește cu autobuzul citind o carte să aibă parte de gratuitate. Ideea a fost primită bine atât de primar, cât și de comunitatea clujeană. S-ar putea să se implementeze chiar în acest an.

Banii din vânzarea cărții Cărțile pe față vor fi folosiți pentru viitoarele acțiuni ale campaniei. Pentru a putea tipări această carte, inițiatorii campaniei au realizat o campanie de crowdfunding, au primit susținere financiară din partea unor companii și chiar din partea Primăriei Alba Iulia.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.