Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târg de Meșteșuguri @ Cuișor

0

Asociația Meșteșuguri de Câmpie oferă încă de la începutul anului 2015 locuri de muncă persoanelor care au acces limitat pe piața muncii, din mediul rural. Ţesăturile ieşite din atelierul Asociației Meșteșuguri de Câmpie sunt realizate exclusiv din fire naturale (lână, bumbac) folosind războaie de ţesut tradiţionale. În direcția meșteșugului și continuității tradiției asociația organizează în perioada 29-30 august în cadrul BAROCK Zilele Castelului Bánffy din Bonţida, ediţia a XIV-a Zilelor Castelului Bánffy, Târgul de Meșteșuguri – Cuișor.

targusor
În cele două zile petrecute la castel, dimensiunea folclorică va fi antrenată de târgul de obiecte artizanale. Numeroși artiști locali își vor expune lucrările din diferite domenii: marochinărie, sculptură, confecționare de bijuterii și accesorii, creații de modă, ceramică.

Noul val de artizani poartă pe umeri cojocul meșteșugului. Însă cojocul lor nu este ponosit și ros de vreme, ci este unul modern, inovativ și plin de inspirație. Târgul va găzdui designeri și artizani, pregătiți să își expună și să găsească o casă primitoare produselor create de mâini lor dibace. Obiectele lor vor decora încăperi cu piese de mobilier tradițional (scaune, mese, dulapuri) și obiecte din ceramică. Mâinile doamnelor se vor afla în grija produselor de îngrijire naturale, iar bijuteriile tradiționale le vor accentua frumusețea. Produsele sunt unite de concepte de inspirație tradițională și motive inspirate din natură. Fiecare obiect poartă o amprentă personalizată prin povești și este pus în valoare de modalități de expunere inovative.
Barock este cadrul perfect pentru a crea legături între artizanii locali, dar și între tradiții. În cele două zile petrecute la castel, vizitatorii târgului vor asista la o tranziție de la mediul ambiental specific festivalului către spațiul mitic al folclorului.

De ce Cuișor?

Dualitatea termenului este menită să apropie diversitatea participanților la eveniment. Pe de o parte, titlul face referire la diminutivul unui instrument de meșteșug – cui; în același timp, sinestezia creată gâdilă papilele gustative și simțul olfactiv cu gândul la mirodeniile orientale – cuișoare. Spațiul transilvănean devine astfel o punte de legătură între tradiție și inovație la BAROCK Zilele Castelului Bánffy din Bonţida, ediţia a XIV-a 29-30 august 2015.
Asociația Meșteșuguri de Câmpie a fost înființată în cadrul proiectului „SES-am deschide-te”, proiect finanțat prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Expozanți artizani și designeri:
Bijuterii și accesorii, obiecte de decor și produse cosmetice naturale.

Organizatori: Asociația Meșteșuguri de Câmpie – Răscruci
https://www.facebook.com/events/312132035577671/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.