Tărără de baschet pentru sportivii în scaune rulante, la Brașov

0

Fundația Motivation România, alături de partenerii de la Asociația Club Sportiv Fii Independent, a organizat o tabără de pregătire pentru sportivii în scaune rulante la Brașov, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2015. La activități au participat 10 utilizatori activi de scaune rulante care s-au pregătit la baschet, sub îndrumarea unor antrenori specializați.

tabara_baschet_1

Antrenamentele s-au desfășurat zilnic, în perioada amintită, la Sala Sporturilor ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, în intervalele 09.00 – 11.00 și 16.00 – 18.00.  Pe parcursul lor, sala a fost deschisă publicului, iar doritorii au avut ocazia să li se alăture sportivilor, pentru a-și testa abilitățile la un altfel de joc de baschet – din scaunul rulant. Sesiunile de antrenamente au cuprins aruncarea la panou, driblingul, jocul cu schimb de pase, exerciții pentru îmbunătățirea coordonării, a vitezei și a echilibrului.

Tabăra de pregătire a avut drept obiective principale îmbunătățirea abilităților sportive ale participanților, pregătirea acestora pentru competițiile viitoare și creșterea coeziunii echipei, care reunește sportivi din Brașov, Sibiu, Bacău, Neamț, Prahova și Cluj.

Tabăra sportivă a avut loc loc în cadrul proiectului Roțile Schimbării merg mai departe către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate și sport pentru participarea persoanelor cu dizabilități din România la viața socială, derulat de Fundația Motivation România în perioada 1 iulie 2014 –  30 aprilie 2015. Proiectul este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID și implementat de World Learning, prin Grantul SPANS – 033.

Sportul în scaun rulant este parte din procesul de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Evenimentele sportive de acest fel contribuie la promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a conceptului de egalitate de șanse.

tabara_baschet_5

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Asociația Club Sportiv Fii Independent este o organizație neguvernamentală care are drept scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilități prin activități sportive adaptate. În luna noiembrie 2014, în cadrul Asociației a fost creată o structură de economie socială ce oferă servicii de intermediere de produse și servicii, transport adaptat și service pentru scaune rulante. Venitul generat de aceste activități este reinvestit în activitățile sportive ale Asociației. Structura de economie socială a fost înființată în cadrul proiectului ”Abilitățile contează și economic”, derulat de Fundația Motivation România și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.