Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tăierile masive de pădure, subiectul noului videoclip cu Alexandra Ușurelu

0

Alexandra Uşurelu a lansat duminică videoclipul cântecului “Prețul corect”, în seara de final a festivalului de muzică și teatru “Hai Sus Fest”. Artista sprijină astfel „Plantăm fapte bune în România” – inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat – care ca demara cea mai amplă acțiune de împădurire din România. 1.000.000 de copaci vor fi plantaţi într-o singură zi, pe 14 noiembrie.

Pretul_CorectB

Piesa“Prețul corect” vorbeşte despre locul în care ar trebui să ne întoarcem. Aşa cum trebuie să ne întoarcem spre Pământ, nu doar să-l populăm, nu doar ca să nu fim singuri, ci să trăim deodată cu EL…şi cu NOI” (Anca Dionisie).

Cântecul se regăseşte pe albumul „La capătul lumii” și este scris de Walter Dionisie pe versurile Ancăi Dionisie, fiind produs de Bobby Stoica.

Albumul a primit premiul pentru cel mai bun album al anului 2015 la Mamaia Music Awards, fiind și unul dintre cele mai bine vândute albume independente din România în acest an.
Filmările videoclipului au fost realizate exclusiv în exterior, în locuri cu natură sălbatică şi în zone afectate de defrișări.

”Poate lumea va înțelege mai bine legătura dintre om și Pământ, dintre om și natură. Poate lumea va cunoaște mai bine care este prețul corect pentru ce se întâmplă cu pădurea. Împreună cu „Plantăm fapte bune în România”, vom reuși să vedem din nou România îmbrăcată de copaci în zonele unde aceștia au fost tăiați. Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, vrem să plantăm 1.000.000 de copaci pe 14 noiembrie, declară Alexandra Ușurelu.

„Împădurirea națională este un vis pe care îl vom realiza împreună! Ne bucurăm că Alexandra se implică concret în acest demers prin care contribuim la creșterea suprafeței împădurite a României!” spune Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.