Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Taberele terapeutice Yuppi recrutează voluntari

0

Taberele terapeutice Yuppi, care vor avea loc în iunie, iulie și august în Șăulia de Câmpie, județul Mureș, recrutează voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice.

Taberele Yuppi sunt gratuite și doresc să contribuie la creșterea calității vieții acestor copii și adolescenți, oferindu-le ceea ce se numește terapie prin experiență: copiii sunt implicați în activități precum echitație, cățărat, canotaj, tir cu arcul, muzică, dans, teatru, fotografie, activități care îi înveselesc, le oferă un plus de încredere în forțele proprii și îi ajută să își învingă temerile. Taberele Yuppi sunt organizate începând din 2011, iar în 2015 alături de copii s-au aflat 130 de voluntari care i-au ajutat și i-au încurajat, au organizat și coordonat activități, respectiv au asigurat siguranța medicală a taberei.

4

În acest an, Yuppi recrutează voluntari numiți pur și simplu amici, clasificați în trei categorii în funcție de rolul lor în tabără. Astfel, amicii-gazdă sunt alături de copii participanți ca însoțitori care îi motivează și îi încurajează mereu. Amicii de joacă organizează și coordonează activitățile din tabără (muzică, teatru, cățărat, echitație, tir cu arcul, canotaj, foto, lucru manual, etc). Amicii medicali (medici, asistenți medicali, nutriționiști) au grijă de siguranța copiilor participanți pe toată durata taberei. Pe lângă amici, prin dieteticianul taberei se asigură mesele copiilor într-o formă echilibrată. 

Doritorii se pot înscrie să participe ca voluntar la una din cele trei tabere Yuppi: 30 iunie – 10 iulie (limba comună – maghiara) – tabără pentru adolescenți cu boli oncologice și artrită juvenilă (13-17 ani), 14 – 24 iulie (limba comună – maghiara) – tabără pentru copii cu diabet (7-12 ani), 11-21 august (limba comună – româna) – tabără pentru adolescenți cu diabet (13-17 ani). În fiecare tabără vor participa atât copii români, cât şi maghiari. Toate activitățile se derulează, de altfel, bilingv, totul fiind tradus de voluntari ca să înțeleagă toți copii. Pentru voluntarii români care se înscriu în tabăra din august, cunoașterea limbii maghiare nu este obligatorie.

Dacă vrei să fii voluntar, intră pe pagina www.yuppicamp.ro/inregistrare-voluntari, urmăreşte paşii descrişi şi înscrie-te până în data de 6 martie.

În perioada 6-8 mai (respectiv pentru echipa medicală, în 7 mai), la Șăulia de Câmpie, va fi organizată o sesiune obligatorie de formare pentru voluntari.

Mai multe despre Complexul Turistic Andrei din Şăulia de Câmpie, locul de desfășurare al Taberelor Yuppi, găsiți accesând websiteul www.aprovita.ro. Cei interesați pot citi mai multe informaţii despre tabără pe www.yuppicamp.ro, pot să viziteze pagina facebook www.facebook.com/YuppiTabor sau pot afla mai multe informații scriind pe adresa de e-mail volunteer@yuppicamp.ro.

Mișcarea de Tabără Yuppi, cu sediul în Cluj-Napoca, organizează începând din 2011 tabere de terapie prin experiență la Șăulia de Câmpie, județul Mureș. Taberele Yuppi sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. În 2015, taberele au găzduit aproximativ 130 de copii proveniți din 13 județe, susținuți de 130 de voluntari. În prezent, Yuppi colaborează cu 35 de medici specialiști.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.