Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabara de vara organizata de Editura Delfin pentru elevi din Bacau si Buzau

0

In perioada 24-28 august, Editura Delfin a organizat pentru un grup de elevi format din 16 copii o tabara de vara la munte. Premiul a fost oferit in urma concursului-proiect “Scoala viitorului”, regasit in paginile auxiliarului “Jurnal de vacanta” – lucrare la limba si literatura romana si la matematica, pentru clasele V-VIII.

IMG_0688

Editura Delfin a asigurat cazarea pentru echipele castigatoare si profesorii coordonatori la complexul turistic Satul Prunilor din Comuna Pietrosita, Judetul Dambovita.
Timp de o saptamana, elevii de clasa a V-a si a VI-a s-au bucurat de activitati recreative si educative (jocuri in aer liber, pictura si desen, foc de tabara, concursuri pe echipe, seri de teatru si improvizatie, jocuri de strategie etc.), activitati imbinate cu vizitarea unor obiective turistice din imprejurimi. Itinerariul organizat a inclus vizite la Dino Parc Rasnov, Cetatea Rasnov, Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Castelul Bran, Aventura Parc Brasov si Gradina Zoologica din Brasov.
In cadrul taberei, echipele de elevi au prezentat proiectele “Scoala viitorului” la care au lucrat timp de o luna. Copiii au creat conceptele si machetele unor scoli in care predomina verdeata si natura. Acestia au luat in calcul componenta ecologica, mentionand ca ar dori ca incalzirea sa se faca printr-un sistem eco, care sa nu implice arderea lemnelor. Salile de clasa vor fi dotate cu laptopuri pentru profesori si elevi, iar laboratoarele vor detine toate dotarile necesare. Copiii vad scoala ca locul in care petrec cea mai mare parte a timpului, astfel ca, si-ar dori ca impreuna, elevi si profesori, sa formeze o mare familie.
Proiectul “Scoala viitorului” a fost gandit ca un impuls pentru elevi sa fie creativi, responsabili, sa lucreze in echipa si, mai ales, sa-si expuna punctul de vedere cu privire la mediul educational intr-un mod cat mai original. Tabara de vara a venit in intampinarea elevilor drept rasplata pentru efortul depus, fiind organizata pentru ca acestia sa aiba parte de o binemeritata vacanta in care sa se relaxeze, sa invete lucruri noi si sa isi faca prieteni.
„Jurnalul de vacanta” din tabara, pe zile, se regaseste pe pagina de facebook Editura Delfin.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.