Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabăra de supravieţuire dedicată copiilor proveniţi din medii socio-economice cu dificultăţi

0

Asociaţia Bunul Samaritean, Nicoreşti continuă şi în această vară ceea ce se doreşte să se transforme într-o tradiţie şi anume  tabăra de supravieţuire dedicată copiilor proveniţi din medii socio-economice cu dificultăţi

Asociaţia Bunul Samaritean din Nicoreşti organizează în perioada 23-28 iulie a acestui an o nouă tabară de supravieţuire la Topliţa, unde beneficiarii Centrului de Zi ai Asociaţiei – 30 de copii proveniţi din medii socio-economice cu dificultăţi să petreacă câteva zile de neuitat împreună.

„Anul trecut am ajuns pentru prima dată la munte. Nu văzusem muntele decăt în pozele de la şcoală, din cartea de geografie. Ne-am distrat, am urcat pe munte şi am luat lecţii de prim ajutor. Mi-a plăcut foarte mult şi îmi doresc să mai merg şi altă dată!” Maricica, 12 ani.

„În tabăra de supravieţuire de la Topliţa am mers în drumeţie pe munte cu ghidul, am dormit în cort şi am văzut primul meu foc de tabără. Am fost cu toţi colegii mei de la Centrul de Zi şi ne-am distrat foarte tare!” Denis, 13 ani

13934891_1736931586531600_9178298294882637104_n

După experienţa placută a taberei de anul trecut, care pentru cei mai mulţi dintre ei a însemnat de fapt şi prima ieşire din comunitate ( prima dată când au părăsit limitele geografice ale comunei, prima dată când au văzut munţii, prima dată când au participat la un foc de tabără, prima dată când au luat lecţii de înot, călărie, alpinism, camping). Copiii şi-au dezvoltat aptituni de supravieţuire în situaţii dificile pe munte, cum să acorde primul ajutor şi s-au întors acasă cu încrederea şi respectul de sine sporit. Dar cea mai importantă realizare a fost aceea ca aceşti copii au avut ocazia de a petrece o întreaga săptămână departe de problemele cotidiene din familiile lor, având ocazia de a fi cu adevarat copii şi să se concentreze pe activităţile specifice vârstei.

Gândindu-se la zâmbetele şi bucuria de pe chipurile copiilor, cei de la Asociaţia Bunul Samaritean din Nicoreştu au găsit din nou motivaţia necesară pentru a se mobiliza şi a-si uni din nou eforturile pentru a le oferi acestora noi amintiri de neuitat.  „Am creat din nou această oportunitate deoarece dorinţa  noastră este de a le oferi copiilor şi rezidenţilor noştri cât mai multe şanse de a experimenta lucruri noi, care să le servească drept lecţii de viaţă pe viitor.” Melinte Claire, Preşedinte.

Asociația Bunul Samaritean, înființată în anul 2000, cu sediul in com. Nicorești, jud. Galați este o organizație umanitară, non-profit, apolitică, neguvernamentală este constituită pe o perioadă nedeterminată. Asociația s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viată demnă și decentă. Asociația are următoarele componente:

  • Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, este locuință pentru 16 adulți cu dizabilități. Centrul este înființat în anul 2003, oferă dragoste găzduire, îngrijire personală, educație, terapie și socializare pe o perioadă nedeterminată         .
  • Centru de zi pentru copii proveniți din familii defavorizate, a fost înființat în anul 2007, este adresat zilnic unui număr de 40 de copii de vârstă școlară. Copii beneficiază de doua mese pe zi,  dus, schimb de hăinuțe, sprijin in efectuarea temelor, jocuri educative și distractive, consiliere psihologică și, nu in ultimul rând, afecțiunea și dragostea personalului centrului.

Sunteţi invitaţi să vă alăturaţi acestei iniţiative pentru a putea oferi cât mai multor copii posibilitatea unor experienţe de neuitat! Puteţi dona în contul Asociaţiei Bunul Samaritean, Nicoreşti: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770, deschis la Raiffeisen BANK, sucursala Tecuci, judeţul Galaţi. Orice donaţie contează!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.