Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Susținem inițiative locale la Cercul Donatorilor PACT

0

Pe 26 noiembrie, te invităm la o nouă ediție a Cercului Donatorilor PACT pentru a cunoaște oameni care vor să schimbe comunitatea în care trăiesc.

Dupa 3 ediții și 9 proiecte susținute cu 43.600 de lei, ne revedem pentru a susține noi inițiative din trei sate: Mircea Vodă și Viziru din județul Brăila și Mahmudia din județul Tulcea.

afis-A3_Cercul-Dinatorilor-noiembrie2015_2
Membrii celor trei grupuri vor prezenta proiecte prin care doresc să dezvolte comunitatea lor. Ei au nevoie de încurajare și de încredere pentru a-și pune în valoare potențialul.

Oamenii cu inițiativă din Mahmudia și-au propus să construiască împreună o comunitate în care să le placă să trăiască. Pentru a-i motiva pe copiii din comunitate, grupul și-a propus să le promoveze rezultatele prin organizarea unor ateliere de tehnică și artă fotografică, ateliere meșteșugărești de confecționare de obiecte decorative, ateliere de dans clasic, dar și prin organizarea unui eveniment special, Gala talentelor. Andra Țărnea, membru în Cercul Donatorilor PACT, îi va susține să strângă fondurile necesare pentru a investi și a promova copiii talentați din comunitate.

Grupul de Inițiativă Mircea Vodă vrea să construiască o casă tradițională între salcâmi, pentru a păstra, promova și transmite meșteșugurile și tradițiile către generațiile tinere. Ei vor strânge obiecte de la bătrânii satului și le vor recondiționa pentru a promova satul de câmpie și specificul său. Mai mult decât atât, grupul și-a propus să organizeze ateliere de pictură pe sticlă, de cusături tradiționale și de tricotat, pentru copii, pentru a duce mai departe meșteșugurile locului. Oamenii cu inițiativă din Mircea Vodă vor fi susținuți la Cercul Donatorilor PACT de Claudiu Constantin, care își dorește să contribuie la dezvoltarea satelor României.

Avem viziunea unei vieți care merită trăită la țară, în pace, bucurie și armonie și vrem să ne-o oferim nouă și copiilor noștri, păstrând tradiția și visând la un viitor mai bun, declară cei din Mircea Vodă.

Grupul de inițiativă din Viziru și-a propus să crească implicarea oamenilor, pentru a rezolva probleme privind educația, sănătatea și sprijinul între persoane. Un prim pas îl reprezintă proiectul A.C.T.I.V. prin care ei vor crea un Centru de tineret, pentru educarea non-formală a cel puțin 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Printre activitățile centrului vor fi proiecții de filme educative, ateliere de artă vizuală, constituirea unui ansamblu coral, activități sportive, turistice, orientare profesională și alte activități de educație alternativă. Cătălina Azamfirei îi va ajuta să strângă resursele pe care și le-au propus pentru a crește comunitatea.

În fiecare an, Cercul Donatorilor PACT se întâmplă după exemplul The Funding Network (www.thefundingnetwork.org.uk) și cu sprijinul prietenilor de la Asociația pentru Relații Comunitare (www.arcromania.ro). A patra ediție a evenimentului este găzduită în echipă de Oana Iacob și Radu Moțoc, membri în Cercul Donatorilor PACT.

Am o admirație profundă pentru ce fac oamenii din comunitățile locale. Deși nu au resursele, informațiile și oportunitățile din urban, ei vor să se implice și pornesc pe cont propriu. Cu puțin, reușesc să facă multe. Au nevoie de susținere financiară și de una morală, să nu fie singuri și să le dăm încredere că vor reuși!, spune Oana Iacob, Public Affairs Manager la JTI.

Te așteptăm pe 26 noiembrie, de la 18.30, la mansarda Simbio (Negustori 26) pentru a crește împreună comunități! Iată cum a fost la ediția precedentă: http://bit.ly/1OEIMyH

Mai multe povești despre oameni cu inițiativă care s-au mobilizat pentru comunitatea lor poți găsi pe platforma www.oameniisudului.com.

Evenimentul face parte din proiectul „Activ pentru comunitatea noastră!”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.