Sustinem implicarea cetatenilor in asigurarea unui referendum corect

0

Asociatia Pro Democratia, organizatie neguvernamentala cu o experienta mai mare de 20 de ani in observarea şi monitorizarea proceselor electorale din Romania se va implica in asigurarea corectitudinii desfasurarii referendumului pentru demiterea presedintelui, ce va avea loc pe data de 29 iulie 2012.

Expertiza obtinuta prin observarea alegerilor in plan national si international şi a referendumului pentru demiterea preşedintelui Romaniei in 2007, confera Asociatiei Pro Democratia posibilitatea, prin intermediul retelei de cluburi locale, sa urmareasca transparenta si corectitudinea desfasurarii procesului electoral, pornind de la partea administrativa, de organizare, pana la observarea votului din data de 29 iulie, respectiv  validarea rezultatelor referendumului.

Pentru a avea o rata de succes semnificativa, ne propunem sa punem la dispozitia cetatenilor, dar si a autoritatilor publice mai multe instrumente, dintre care echipe de observatori, care sa monitorizeze in ziua votului sectiile de votare, pagina web www.alegericorecte.rosi serviciul TelVerde

Observatorii acreditati de catre Asociatia Pro Democratia vor lucra in echipe mobile sau vor fi repartizati in puncte fixe, in sectiile de votare.

Cei interesati vor avea posibilitatea sa utilizeze platforma www.alegericorecte.ro pentru a raporta nereguli si fraude, dar si pentru a se informa cu privire la modul de desfasurare a referendumului. Tot cu acest scop va functiona serviciul Telverde, accesibil la numarul de telefon 0800 070 100. Linia telefonica gratuita este pusa la dispozitia cetatenilor in ziua referendumului intre orele 7 şi 22, precum şi in ziua premergatoare votului.

Prezenta observatorilor Asociatiei Pro Democratia a fost unul dintre factorii care a dovedit de-a lungul timpului ca descurajeaza fraudarea procesului de vot sau existenta neregulilor de orice fel. Luand in calcul aceste aspecte, Asociatia Pro Democratia va invita sa va implicati direct in procesul de observare a referendumului prin inscrierea ca observator la cel mai apropiat club al organizatiei noastre. Conditiile de inscriere ca observator sunt: varsta minima de 18 ani, neapartenenta la niciun partid sau formatiune politica, precum si neutralitatea politica in sensul abtinerii de la exprimarea publica si vadita a oricaror optiuni politice.

Mai multe detalii privind procesul de inscriere a observatorilor gasiti pe pagina www.alegericorecte.ro.

Deoarece acest proces de observare implica un buget de cheltuieli, cei care doresc sustinerea demersului, o pot face prin intermediul unei donatii in contul RO81BACX0000000595972000, deschis la Banca UniCredit Tiriac Bank, Sucursala Izvor.

Asigurarea unui referendum corect, in limitele legislatiei in vigoare, care sa nu depaseasca valorile si principiile morale de baza ale democratiei, se poate face prin implicarea noastra, a cetatenilor, fie direct ca observator sau donator, fie prin utilizarea instrumentelor disponibile pentru raportarea oricaror nereguli sau fraude.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează