Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Susține Volunteers Fest 2014! Festivalul apelează la public pentru cea de-a doua ediție

0

Sustine Volunteers Fest 2014 (1)

Campania de strângere de fonduri, inițiată pe www.crestemidei.ro, are ca scop obţinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea ediţiei de anul acesta

Volunteers Fest anunță lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin care speră să obțină resursele necesare pentru activitățile organizate în cadrul festivalului. Menit să răsplătească voluntarii și să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din România, festivalul a devenit un eveniment așteptat de către toți liceeni și studenții.
Volunteers Fest este un proiect sub egida Brigada de Voluntari, desfășurat în perioada 24 martie – 6 aprilie. Festivalul are ca scop promovarea voluntarilor și al acțiunilor pe care aceștia le fac, fie în cadrul grupurilor dornice să aducă o schimbare în societate.

Evenimentul are în agendă activități creative, aplicative, educative și sportive, iar startul festivalului este dat de filmele ce au rulat în cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est. La final, participanții vor cânta și vor dansa la Volunteers Fiesta.

În timpul proiectului, publicului îi vor fi prezentate workshop-uri de reciclare creativă, dansuri și jonglerie, space painting sau ateliere cu instrumente muzicale, traininguri de dezvoltare personală, un maraton de seminarii despre organizare de evenimente, cum să redacteze o scrisoare de intenție și un CV, gândire laterală sau antreprenoriat și leadership și un Treasure Hunt complex în cadrul capitalei unde concurenții vor fi provocați să deslușească ghicitori întortocheate. În ultimul weekend, voluntari sunt provocați la o serie de activități sportive inedite, precum cel mai mare cros al voluntarilor, laser tag sau escaladă în sală.

Volunteers Fest apelează, astfel, la toţi susţinătorii festivalului, la cei care cred în misiunea şi valorile evenimentului. Contribuţiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreună, esenţiale pentru organizarea unei noi ediţii a festivalului.
În cadrul primei ediții, Volunteers Fest a adus celor 850 de voluntari peste 40 de activități creative, educative, aplicative și sportive, dar și două piese de teatru forum și un concert.
Volunteers Fest a funcţionat până acum cu fonduri extrem de mici, însă cu un capital de entuziasm, atât al echipei, al voluntarilor, al colaboratorilor şi al partenerilor, cât şi al publicului.

Campania de strângere de fonduri are ca scop obţinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea ediţiei din 2014 a festivalului, şi acoperirea unor costuri precum materiale pentru atelierele de creație și trainingurile educative, echipamente pentru activitățile sportive, kit-uri de start pentru Treasure Hunt și Crosul Voluntarilor și diplomele pe care dorim să le oferim participanților la finalul seminariilor.

În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Volunteers Fest – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, afișe, locuri asigurate în cadrul activităților desfășurate, materiale promoționale (tricouri, insigne, stickere), invitații la unele dintre cele mai mari evenimente din România pentru a experimenta voluntariatul în cadrul organizării de evenimente.

Pentru mai multe detalii despre campania Volunteers Fest și donații, vă rugăm accesați  crestemidei.ro/projects

Evenimentul deschis pe Facebook
Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Parteneri media: București FM, Zile și nopți, IQAds, RATB, Student din Provincie, IQool, KoolHunt, Getlokal, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, CSR Media, Societate și Cultură, România Pozitivă, Revista Atelierul, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Revista LZR, Teen Press, Moftul, SuntParinte.ro

Parteneri educaţionali: AIESEC Bucuresti, GEYC, Asociația EST, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studenților Electroniști, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe, Asociația Studenților europeni, Asociația Studențească de Fizioterapie din România, Asociatia Zi Deschisă, ART Fusion, AEGEE Bucureşti, Ecotur, SiSC, Asociaţia Studenţilor din facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Asociația Team Work, Asociația pentru protecția animalelor ROBI, OMNIMIND – Asociația pentru Dezvoltarea Potențialului Uman, Centrul pentru Studii Complexe, Asociația Montana „Pathos”, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Asociația Română de terapii în autism și ADHD, ECOSANO, A.V.A.C.M.B.J.I., Clubul Sportiv Olimpic Triumf, PTP Roman, Asociația de Ajutor AMURTEL România, Liga Studenților Români din Străinătate
Despre Volunteers Fest
Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.