„Supunere” (Michel Houellebecq) la Politicoteca 2.3

0

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune revine cu cea de-a treia întâlnire a clubului de carte Politicoteca 2.0, eveniment la care dezbatem lecturi de fiction și non-fiction care au în centru fenomene sociale și politice. Evenimentul va avea loc în data de 24 februarie 2021, ora 20:00, pe platforma online zoom, cartea discutată fiind „Supunere”, una dintre cele mai apreciate opere ale scriitorului francez Michel Houellebecq.

Ca la fiecare ediție, lectura cărții propuse se va face prin prisma conceptelor și termenilor politici și civici. Încercăm astfel să evidențiem importanța cunoașterii sistemelor politice și ideologiilor lumii în care trăim.

Volumul de față ne va face să înțelegem mai bine sistemul partidic din Franța și felul cum se raportează la politică una dintre națiunile cele mai pătimașe când vine vorba de acest aspect al vieții lor cotidiene. Țara în care s-au născut conceptele de „stânga” și „dreapta” politică e pusă în fața unei provocări fără precedent în spațiul european, mai ales în contextul în care regimul de la Paris a avut una din cele mai permisive atitudini față de migranți și față de modul cum își poate fiecare respecta religia.

Politicoteca este un club de carte lunar, în care dezbatem opere fiction sau non-fiction, abordând teme politice și sociale. Lista de lecturi propusă pentru a doua ediție cuprinde 6 titluri de ficțiune și 6 de non-ficțiune. Moderatorii sunt Iulia Dromereschi (formatoare, traducătoare, blogger) și Radu Eremia (jurnalist specializat în științe politice). Echipa a fost întregită de Maria Chirilă (masterandă în comunicare).

Clubul face parte dintr-un proiect extins, cunoscut drept #EdPol, care își propune introducerea unui modul opțional de educație politică în liceele românești. Pentru a consulta cărțile din prima ediție, puteți accesa lista aicihttp://bit.ly/AIVI-Politicoteca-1.

Înscrie-te la discuție aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.