Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Superscrieri: Drumul generației noastre se lansează la Timișoara și Cluj

0

Fundația Friends For Friends, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, lansează cartea Superscrieri: Drumul generației noastre, la hub-ul Ambasada din Timișoara, miercuri 28 octombrie și la librăria Cărturești (Iulius Mall), Cluj, vineri 30 octombrie. Antologia cuprinde 24 de materiale de non-ficțiune, purtând semnătura a 22 de autori români și care reprezintă un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri. Ambele lansări sunt însoțite de o expoziție de ciorne ale autorilor prezenți în carte.

lansare bucuresti_autograf carte_foto ina ionescu

Miercuri, 28 octombrie, orele 18:00 // Ambasada (sala Mare), Str. Anton Seiller, nr.2 // Timișoara (hartă)
Vineri, 30 octombrie, orele 18:00 // Cărturești Cluj, Str. Al. Vaida-Voievod nr. 53 – 55, Iulius Mall, parter // Cluj (hartă)

Superscrieri: Drumul generației noastre este gândită ca un gest de recunoaștere pentru autorii care au reușit în ultimii ani să aducă un nou standard de calitate și creativitate în zona jurnalismului narativ și a scrierilor de non-ficțiune din România. Cartea este disponibilă în rețelele Cărturești și Humanitas, iar încasările de pe urma vânzării vor fi direcționate către un premiu special la următoarea ediție a Premiilor Superscrieri, în 2016.
Cei 22 de autori prezenți în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Ștefan Mako, Mihnea Măruță, Teodora Neagu, Philip Ó Ceallaigh, Sintia Radu, Ani Sandu, Oana Sandu, Anca Simina, Elena Stancu, Vlad Stoicescu,Tea Teodorescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu, Lina Vdovîi.

Schițele, ciornele și materialele care i-au inspirat pe în realizarea materialelor din carte sunt o mărturie a aplecării lor către subiectele pe care și le-au ales, a muncii asiduue pe care au dus-o, uneori timp de luni de zile, pentru a scoate la iveală, a demonstra, a explica sau a demitiza povești din realitate. Sunt ciornele fără de care Cartea Superscrieri nu ar fi existat și care vor fi expuse alături de ea, cu ocazia lansării. Expoziția de ciorne este curatoriată de Alina Bucur (MNAC) și reprezintă o continuare a proiectului Ciorne2.0 – Cum devin ideile realitate?, realizat în 2013 de FFFF.

Facebook Ambasada
Facebook Cărturești Cluj
Mulțumim partenerilor noștri PLAI și Cărturești și Fan Courier pentru transportul expoziției.

#Despre Fundația Friends For Friends

De 5 ani ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. Dintre cele mai cunoscute proiecte ale noastre: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, expoziția Ciorne 2.0 – despre cum devin ideile realitate și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Bursele Superscrieri pe domenii de interes public și Cartea Superscrieri). FFFF este o inițiativă a agenției de publicitate Friends/TBWA.
www.ffff.ro
facebook.com/FundatiaFriendsForFriends

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.