Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Superscrierea Cititorilor, ediția a II-a | concurs pentru cei care vor să încurajeze scrierile de calitate

0

Fundația Friends For Friends (FFFF.ro) lansează cea de-a doua ediție Superscrierea Cititorilor, un concurs care își propune să promoveze scriitura de calitate și poveștile care au puterea să schimbe lumea, din perspectiva publicului.

Superscrierea Cititorilor este o extensie a Premiilor Superscrieri – competiție adresată autorilor, care se desfășoară toamna.

key visual SSC600x400

Până pe 8 iunie, cititorii pot înscrie și susține o non-ficțiune românească, pe care o consideră valoroasă, publicată în ultimele 8 luni în mediul online. În paralel, publicul votează lucrările înscrise, stabilind astfel top 10 al celor mai bune lucrări. În ultima etapă, juriul va alege câștigătorii. Înscrierile se fac pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscriereacititorilor.

Autorul textului câștigător va primi un premiu de 300 de euro, oferit cu susținerea Orange România – partener principal, iar cititorul care l-a înscris în concurs va primi un smartphone Samsung Galaxy Core 4G Black. Tea Forte România și editurile Humanitas și Publica vor oferi deasemenea premii.

Sorin Trâncă, Președintele FFFF, ne spune de ce a apărut acest concurs:

“Mă bucur că reușim să extindem Premiile Superscrieri (pe care îl veți vedea în plină desfășurare la toamnă, ediția a IV-a) și într-o zonă la care eu țin foarte mult, a cititorilor. După ce am construit un concurs unic prin faptul că e deschis tuturor categoriilor de autori, iată că reușim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. În mod tradițional, ei sunt lăsați un pic deoparte în concursurile de multe feluri. Să citim, deci, ceea ce merită citit.”

Juriul Cititorilor este format din 16 profesioniști din diverse domenii, care pun preț pe realitatea prezentată prin povești bine scrise (jurnaliști, bloggeri, oameni de comunicare): Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Luiza Vasiliu, Mădălina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tăușance și Vlad Stroescu.

 “Se întâmplă atât de rar să mulţumim celor care scriu bine. Poate că e un semn că ar trebui să o facem mai des. Dacă nu trimitem un mail sau o scrisoare autorului fiecărui text bun pe care-l citim pe internet sau în reviste (şi asta ar trebui să facem mai des) putem să îl nominalizăm acum la Superscrierea Citiorilor, competiţie care sunt convinsă că va deveni un agreator bun de texte bune de non-ficţiune şi o recunoaştere frumoasă şi tot mai valoroasă pentru autorii lor.”, afirmă Monica Jitariuc, membră a juriului.

Cei care participă și susțin Superscrierea Cititorilor au șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România.

În lista partenerilor care susțin Superscrierea Cititorilor se numără: HotNews, Șapte Seri, Beau Monde, Cosmopolitan, Marie Claire, Dilema Veche, Esquire, The Institute, Decât o Revistă, Iqads, România Pozitivă, Bookblog.ro, IglooMedia, Sub25.

Fundația apreciază orice sprijin în comunicarea și promovarea autorilor talentați.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, exploraţi http://ffff.ro/superscriereacititorilor.

***

#Despre Fundaţia Friends For Friends și Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de aproape 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de peste 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini. 

 Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.