Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suntem alături de victimele tragediei din Colectiv. #SuntemColectiv

0

Îndemn la compasiune și la solidaritate

Durerea tragediei de vineri nu se poate exprima prin cuvinte. Ne manifestăm solidaritatea față de familiile, rudele, prietenii celor care nu mai sunt printre noi, dar și celor care se luptă pentru viață.

Pentru aceștia, vă încurajăm să mergeți să donați sânge sau să oferiți ajutor în spitale prin alimente și apă pentru medici și donatori. Alte moduri prin care vă puteți arăta sprijinul sunt să oferiți cazare pentru familiile victimelor și să ajutați din punct de vedere material prin donații în bani.

În acest sens, găsiți aici o listă actualizată în timp real cu toate modalitățile de ajutor pe care-l puteți oferi.

Dacă aveți cunoștințe printre victime sau familiile lor, dar și printre cei care au fost vineri seara în Colectiv și nu au suferit traume fizice, vă rugăm să îi îndrumați către Colegiul Psihologilor din România și Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

Ambele organizații își oferă în mod gratuit serviciile de consiliere psihologică, iar noi ne-am alăturat acestui demers prin punerea la dispoziția lor a spațiului nostru, atât pentru ședințe individuale, cât și pentru ședințe de grup.

Gândurile noastre pline de compasiune se îndreaptă către familiile și prietenii celor care și-au pierdut viața și ne rugăm pentru sănătatea celor care sunt în spitale.

#suntemcolectiv

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.