Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sunt responsabil pentru siguranța mea! Campanie de educație rutieră pentru elevi în cadrul săptămânii Școala Altfel

1

Zi de zi suntem actori in trafic. Cu toţii ne expunem unor riscuri majore şi adesea uităm regulile de bază care asigură sănătatea şi integritatea.  Accidentele, traumele, incidentele pot fi evitate dacă ştim să ne purtăm corespunzător. România ocupă locuri fruntaşe ca număr de accidente la nivelul Uniunii Europene.  În 2010, au existat 2373 de decese survenite în urma accidentelor de maşină şi peste 8000 de răniţi grav. Tinerii reprezintă categoria cea mai vulnerabilă de participanţi la trafic.

De aceea, în perioada 2-6 aprilie 2012, Fundaţia Dori Slosberg România derulează campania “Sunt responsabil pentru siguranţa mea”. Cinci şcoli şi licee atât din mediul urban, cât și din mediul rural, vor beneficia de conferințe interactive despre siguranţa publică şi siguranţa rutieră, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, vizând un număr de aproximativ 1000 de elevi și profesori.

Considerăm necesară o nouă abordare a tinerilor în ceea ce priveşte educaţia şi siguranţa lor într-o manieră pro-activă. Credem in puterea mesajelor pozitive şi avem încredere că vom reuşi să convingem tot mai mulţi actori din mediul public, privat şi non-guvernamental să se alăture efortului nostru de a da o şansă vieţii pe şosea.„, transmite reprezentantul fundaţiei  Dori Slosberg România, Alexandra Martin.

Campania se bucură de sprijinul lui Mihai Sturzu, unul dintre soliştii cunoscutei trupe  Hi-Q. Mihai va vizita toate şcolile din program şi va sta de vorbă cu tinerii despre subiectul educației rutiere:

„Am aflat din statistici că cele mai multe accidente ale căror victime sunt copiii și tinerii, au loc în orașe. Este în puterea și datoria fiecăruia dintre noi să aibă grijă de propria-i viață. Este în puterea și datoria fiecaruia dintre noi să facă măcar un metru de bine. Douăzeci și două de milioane de metri înseamnă mult. Înseamnă o autostradă de bine !”, a declarat Mihai.  

Săptămâna desfăşurării campaniei va debuta luni, cu Școala Generală cu clasele I-VIII Pantelimon (Ilfov), iar marţi şi miercuri va continua cu alte două şcoli generale din judeţele Vâlcea şi Dâmboviţa. Joi, vizaţi vor fi elevii Colegiului „Sf. Sava” din București, iar ziua de vineri va încheia campania în Ploieşti, la Colegiul Tehnic „Elie Radu”.

Proiectul este sprijinit de Fleet Management Services (FMS), furnizor de servicii de management de flote auto și leasing operational, care a decis să se implice în acest demers de responsabilitate socială.

Campania Sunt responsabil pentru viaţa meaface parte dintr-un program complex de activităţi educaţionale adresate tinerilor, prin care Fundaţia Dori Slosberg România îşi propune să reducă semnificativ numărul de tineri implicaţi în accidente rutiere în următorii 3 ani.

Fleet Managament System a fost înființată în anul 2005, asigurând o acoperire națională. Soluțiile oferite de Fleet Management Services duc la eficientizarea managementului flotelor auto ale firmelor, având ca rezultat o importantă reducere de costuri, timp câștigat și un parc auto în stare funcțională foarte bună- www.fms.ro.

Asociația Dori Slosberg România este platforma juridică de reprezentare a Fundației Dori Slosberg la nivel național. Înființată în ianuarie 2012, organizația are ca obiectiv derularea de campanii, programe și proiecte în domeniul siguranței rutiere, manifestând un interes sporit pentru educația rutieră în rândul tinerilor- www.dorislosberg.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.