Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Succesul se află în rutina ta de zi cu zi. Cum pregătești o generație pentru integrarea pe piața muncii, în 2021

0

Contextul actual în care se desfășoară munca îi face pe mulți angajatori să se gâdească în ce măsură Generația Z este pregătită pentru a se integra pe piața muncii. Abilități precum organizare, munca în echipă, învățare continuă sunt doar câteva dintre lucrurile importante la care se uită angajatorii în anul 2021. Pentru că știu că lucruile bune nu se întâmplă de la sine, sunt companii care au ales să se implice activ în pregătirea tinerei generații pentru noul context de muncă. De ce ai nevoie pentru a intra într-un astfel de program și care sunt efectele lui, în textul de mai jos.

Tinerii devin conștienți că pot mai mult

Un program care permite acest lucru este InspiRaction. Început în ianuarie 2020, cu una dintre clasele Colegiulului Elena Cuza din București, acesta este un program de mentorat pentru elevi de liceu care are scopul de a-i ajuta să se dezvolte personal. Principalele beneficii pentru participanți sunt că: îi ajută să devină mai conștienți de resursele nelimitate din interiorul lor, să își amelioreze calitatea relațiilor, să își dezvolte încrederea în ei și să fie perseverenți.

Una dintre valorile noastre este dezvoltarea continuă. Susținem educația și orice formă a ei și credem cu tărie că e important să insuflăm acest lucru și celor din jurul nostru. Programul ne-a atras tocmai prin faptul că își propunea să le insufle tinerilor dragostea pentru educație, și pleca de la premisa că toți avem resurse extraordinare pe care trebuie să le descoperim și să le folosim. Pentru că ne preocupă cum vor face față generațiile viitoare provocărilor pe care le vor avea de înfruntat, ne-am propus să susținem acest proiect întrucât credem că felul în care putem face ca această lume să fie mai bună este prin a investi în educația copiilor”, spune Delia Dragomir, Co-Fondator Eucom Business Language.

Orice eșec poate fi transformat în succes

În cadrul întâlnirilor repetate din cadrul acestui program, copiii au înțeles că dezvoltarea lor personală depinde doar de ei, de implicarea lor intenționată, de acțiuni constante în acest sens, dar mai ales, de faptul că având o atitudine pozitivă, pot transforma orice eșec în succes, iar lumea de azi poate deveni o lume mai bună datorită lor.

Ceea ce ni s-a părut extraordinar este că simultan, echipa lucrează și cu părinții și cu profesorii, acest trio garantând efectul pozitiv asupra educației lor, dar și a faptului că tinerii se vor simți susținuți și apreciați în tot acest proces. Cu toate acestea, în final, ei vor înțelege că dezvoltarea lor personală depinde doar de ei, de implicarea lor intenționată și de acțiuni constante pentru a-și atinge scopul, dar și pentru a transforma orice eșec în succes, păstrând mereu o atitudine pozitivă”, mai spune Delia Dragomir.

Educația formală, un pariu pierdut

Howard Gardner, psiholog american, spunea că educația formală din prezent încă mai pregătește elevii pentru o lume a trecutului mai degrabă decât pentru posibile lumi ale viitorului. Oamenii de afaceri se plâng frecvent că noul angajat este foarte inteligent, dar nu are nicio idee despre ce înseamnă să lucreze în echipă, despre stabilirea priorităților sau despre prezentarea ideilor într-un mod clar? Astfel, rezultă foarte clar că în lumea de astăzi elevii trebuie să învețe nu doar să memoreze și să reproducă noțiuni academice, ci și să le aplice în situații reale.

Fondatorii proiectului își propun să inspire 1 milion de tineri din România să devină cea mai bună versiune a lor, derulând programe de dezvoltare personală în mai multe școli din București și din țară. Misiunea lor ne-a inspirat și pe noi să ne alăturăm proiectului și să investim tot efortul necesar pentru un viitor mai bun”, a adăugat Delia Dragomir.

InspiRaction se vadesfășura pe tot parcursul anului 2021, având perspective de prelungire și în 2022.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.