Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Submaidane – Turceni, acces la apă potabilă, în prag de sărbători

0

Organizațiile Bankwatch și Greenpeace au oferit filtre de apă locuitorilor din Submaidane, Turceni, afectați anul trecut de inundația cu cenușă de la termocentrală.

_res_credit_mihai_stoica

În noiembrie, Bankwatch și Greenpeace au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a oferi echipamente de filtrare a apei comunității din Submaidane, Turceni (județul Gorj).

În decurs de o lună, obiectivul campaniei „Apă pentru Submaidane” a fost atins. Donatorii și cei care au promovat inițiativa în rețelele sociale și în presă au făcut posibilă cumpărarea celor zece filtre de apă. De aceste filtre vor beneficia familiile afectate de inundația cu cenușă, precum și elevii școlii din localitate, unde de asemenea va fi instalat un echipament.

Greenpeace și Bankwatch transmit, pe această cale, mulțumiri celor care au sprijinit campania: tuturor donatorilor individuali, actriței Monica Davidescu, artistului Dan Perjovschi, formației Robin and the Backstabbers și companiei Aqua Carpatica.

Aceste filtre de apă sunt, însă, doar o soluție temporară, iar autoritățile locale trebuie să introducă o rețea de apă și canalizare. De asemenea, compania responsabilă pentru inundația cu cenușa – Complexul Energetic Oltenia – trebuie să urgenteze lucrările de curățare a zonei.

MIST8247_res_credit_mihai_stoica

Informații de context

Anul trecut, înainte de Crăciun, la termocentrala Turceni a avut loc o avarie la nivelul sistemului de transport și stocare a cenușii. În urma accidentului, tone de apă, zgură și cenușă au inundat 15 hectare de teren agricol, au acoperit gospodării și au colmatat fântânile, comunitatea rămânând fără apă potabilă.

Din cauza tergiversării lucrărilor, remedierea situației a întârziat cu mai mult de un an, termenul pentru finalizarea lucrărilor de remediere fiind amânat până în februarie 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.