Studiu Mercury Research: Tinerii postesc cu produse de patiserie, pate si dulciuri de post

1

Conform unui studiu sindicalizat realizat de Mercury Research, obiceiul de a tine post este mai rar intalnit in randul tinerilor. Concluziile studiului arata ca doi din trei tineri cu varsta pana in 30 de ani nu obisnuiesc sa tina post, in timp ce 49% dintre persoanele peste 30 de ani nu tin acest obicei. Cei mai multi dintre cei sub 30 ani motiveaza nerespectarea acestui obicei prin faptul ca nu reusesc, nu rezista (aproape patru din zece) sau nu considera necesar (28%). Daca in randul persoanelor peste 30 de ani, problemele de sanatate pot fi o bariera in a tine post, in randul tinerilor acest motiv este foarte rar intalnit.

Postul Craciunului este tinut de 29% dintre tineri, iar 21% dintre acestia tin toate cele 40 de zile ale acestuia.  Cei mai multi insa, 50%, tin Postul Craciunului miercurea si vinerea.

Motivatia de a tine post variaza intre credinta si detoxifierea organismului, insa pentru cei mai multi alegerea este de natura religioasa (65%). Spre deosebire de persoanele mai in varsta, tinerii sunt influentati si de familie, 12% obisnuiesc sa tina post pentru ca asa este traditia in casa. In cazul persoanelor peste 30 de ani, influenta familiei joaca un rol in pastrarea obiceiului doar pentru 5% dintre acestia.

Mai mult de jumatate (55%) dintre tinerii care postesc mananca mai des in timpul postului decat in alte perioade produse de patiserie de post (covrigi, placinte, merdenele, cornuri), procent mai ridicat fata de persoanele peste 30 de ani (39%). Alte alimente consumate intr-o masura mai mare in timpul postului si preferate in special de tineri sunt pateul de post (51%), dulciurile de post (46%) cum ar fi ciocolata, napolitane, biscuiti de post, halva si produsele din soia (38%).

Pentru 21% dintre tineri, a tine post este un obicei mai scump, intrucat in aceasta perioada cheltuie o suma mai mare de bani.  In acelasi timp, jumatate dintre tineri nu simt vreo diferenta la buget in comparatie cu alte perioade.

Mercury Research este cea mai mare companie independenta de cercetare de piata din Romania. Prezenta pe piata din Romania din anul 1994, compania ofera solutii de cercetare adaptate  domeniilor precum: bunuri de larg consum, retail, financiar-bancar, IT& C, media, sanatate, industria auto sau social.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Obiceiul de a ţine post, mai rar întâlnit în rândul tinerilor? - Sondaje platite comunitatea eXPRIM.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.