Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu HotelGuru.ro: 9 din 10 români cred că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța

0

Conform unui studiu realizat de portalul de rezervări online HotelGuru.ro, românii consideră destinațiile de vacanță interne ca fiind sigure și își propun ca în 2016 să se bucure mai mult de vacanțe în regiuni precum Transilvania, Bucovina sau Delta Dunării. Aceștia au declarat că vor continua să călătorească în afara țării, însă cu mai multă precauție și atenție asupra securității lor.

Biserica din Zetea si Muntii Fagaras - foto credit Sebastian Vasiu (Sebastiaen)

60% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța în România

Cele mai populare destinații de vacanță ale anului 2016 sunt satele din Bucovina și Transilvania, unde 32% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța, litoralul Mării Negre, pentru care vor opta 29%, Delta Dunării, preferată de 22% dintre respondenți, precum și Valea Prahovei, spre care și-au îndreptat atenția 10% dintre cei chestionați.

Securitatea, un element important în alegerea destinației de vacanță

Deși majoritatea celor 2300 de respondenți a declarat că nu și-a schimbat destinația de vacanță în urma atentatelor teroriste, aproape 60% dintre cei care au răspuns chestionarului HotelGuru.ro au declarat că de acum vor ține cont și de securitatea destinației de vacanță. Totodată, 9 din 10 români consideră că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța. În topul încrederii au mai fost enumerate destinații precum Spania, Italia și Grecia, urmate de țări ca Elveția, Portugalia și Austria.

Buget de vacanță: 150 lei/zi in Romania si 500 lei/zi in strainatate

Din studiul realizat de HotelGuru.ro reiese faptul că românii cheltuie, în medie, 150 lei/zi într-o zi de concediu într-o destinație internă, în timp ce bugetul minim de vacanță în străinătate este de 3 ori mai mare și ajunge, în medie, la 150 de euro/zi de persoană. Cei mai mulți dintre respondenți au declarat că vor călători în cuplu, în familie sau cu prietenii. Doar 5% dintre persoanele care au răspuns chestionarului au declarat că vor călători singuri.

Studiul a fost realizat în perioada 29 februarie – 14 martie 2016, pe un eșantion de 2.300 de persoane care au răspuns online printr-un formular pe site-ul https://hotelguru.ro/

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europa, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele, site-ul fiind parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, în 2014, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 in Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, cu activitate în domeniul tehnologiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.