Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu GoVeggie.ro: Românii sunt tot mai bine informați despre alternativele la lactatele de origine animală. 71% știu ce alternative vegetale pot alege

0

În contextul creșterii conștientizării în ceea ce privește alimentația sănătoasă și alternativele bio în general, românii aleg tot mai des să-și diversifice alegerile. Un studiu în derulare (150 respondenți) realizat de GoVeggie.ro arată că 46% dintre românii care sunt atenți la ceea ce includ în alimentație au renunțat deja parțial la lactatele de origine animală.

Beneficiile înlocuirii lactatelor de origine animală în regimul alimentar de zi cu zi nu sunt văzute doar de cei care suferă de o formă de intoleranță la această categorie de alimente. 42% dintre respondenți spun că motivația principală a fost sau ar fi o schimbare majoră de stil de viață, iar pentru 40% contează mai mult protejarea animalelor. Doar 23% invocă intoleranța sau alte probleme de sănătate ca motiv pentru a renunța la lactatele de origine animală.

Românii știu ce alternative vegetale există pentru înlocuirea laptelui de origine animale?

În ultimii 2 ani, am observat că, deși clientii noștri se străduiesc să adopte o alimentație cât mai corectă, tot mai mulți se plâng de lipsă de energie și vitalitate, balonări sau constipație, probleme estetice cauzate de coșuri, acnee sau pur și simplu nu se pot vindeca, deși urmează un tratament corect”, explică Irina Oprică, owner GoVeggie.ro.

Studiul face parte dintr-o acțiune amplă de conștientizare a alternativelor vegetale la laptele de origine animală. „Mereu îndemnăm clienții să încerce să renunțe, măcar pentru o perioadă, sau să reducă produsele de origine animală și în special lactatele din alimentația lor. #OctombrieFaraLactate e modul prin care unim forțele întregii comunități și încercăm să le arătăm oamenilor că nu e greu să renunți la acest posibil factor inflamator pentru organism”, continuă Irina Oprică.

71% dintre participanții la studiu spun că știu ce alternative au (laptele de soia, de migdale, nuci, caju, cocos și altele), însă jumătate dintre respondenți mai consumă și lactate de origine animală de 2-3 ori pe săptămână. Deși am fost crescuți să credem că laptele este un aliment sănătos, de la laptele crud din copilărie până la lactatele pasteurizate, multe s-au schimbat. Iar dorința noastră este de a-i ajuta pe oameni să conștientizeze și aspectele negative ale unui consum ridicat de produse de origine animală, în special lactate,” adaugă onwerul GoVeggie.ro.

Brânzeturile sunt cele mai dificil de înlocuit în viziunea consumatorilor, peste 60% spunând că încă mai consumă această categorie de alimente de origine animală, deși au auzit că există alternative.

Provocarea lansată de GoVeggie.ro în luna octombrie 2019 este deschisă tuturor celor care își doresc să afle mai multe despre lactatele vegetale, de la opțiuni până la rețete simple în care laptele de origine animală este înlocuit de produse din soia, cocos, nuci și așa mai departe.

——-

Despre GoVeggie.ro

GoVeggie.ro este un magazin online de produse bio & organice atent selecționate, dar și o comunitate în care educația alimentară este foarte importantă, mai ales în contextul schimbărilor constante în stilul de viață modern. Un business de familie la bază, GoVeggie.ro susține produsele locale și micii întreprinzători și se concentrează pe crearea unei game de produse recomandate doar după testarea lor, care pot fi livrate rapid, în condiții de temperatură controlată.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.