Studiu: Cum au grijă medicii de sănătatea inimii lor

0

Te-ai întrebat vreodată cum au grijă cei care îți oferă sfaturi medicale de sănătatea lor? În cadrul Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, organizat sub egida Academiei Române, secția de Științe Medicale, Bucureşti, în 27-28 februarie 2015, medicii participanți la eveniment au devenit respondenți în cadrul unui studiu dezvoltat de Becel, despre obiceiurile alimentare în reducerea riscului cardiovascular.

Medicii participanți au fost invitați să răspundă la câteva întrebări menite să releve informații despre tipurile de alimente pe care aceștia le consumă pentru a avea grijă de sănătatea inimii lor. Mai mult, cu ajutorul unei aplicații speciale, recomandată de Federația Mondială a Inimii, care ia în calcul principalii factori de risc pentru sănătatea inimii, o parte din medicii chestionați și-au calculat vârsta inimii.  Cu această ocazie, 69% dintre ei au aflat că au o inimă mai tânără decât vârsta lor cronologică.

Mic-dejun

Întrebați care este în opinia lor cea mai eficientă schimbare în alimentație, în scopul reducerii riscului cardiovascular, 95% dintre respondenți au afirmat că schimbarea cea mai eficientă este înlocuirea parțială a grăsimilor saturate și trans cu grăsimile polinesaturate Omega 3 și Omega 6. Medicii respondenți au mărturisit, de asemenea, care este „păcatul” alimentar pe care îl fac cel mai frecvent. 40% dintre aceștia au spus că obișnuiesc să mai cedeze tentației dulciurilor.

Când vine vorba de alimentele grase, doar 15% dintre medicii respondenți consumă unt sau grăsimi animale. Aceștia preferă mai degrabă uleiurile vegetale (70%), peștele (77%) sau margarinele tartinabile. Respondenții aleg margarine tartinabile de calitate, 74% dintre aceștia consumând Becel. Mai mult, 93% dintre medicii chestionați declară ca ar recomanda acest produs ca parte a unei alimentații destinate menținerii colesterolului în limite normale.

În cadrul studiului dezvoltat de Becel au participat 370 de medici specializați în diferite domenii, participanți la Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția a-IV-a, București. Aceștia au fost deschiși să răspundă la o serie de întrebări legate de alimentația lor în vederea reducerii riscului cardiovascular. Dintre medicii chestionați, 136 au ales să își calculeze și vârsta inimii.

***

Margarina Becel este un produs inovator care, datorită profilului nutrițional deosebit, ajută la menținerea colesterolului în limite normale, contribuind astfel la menținerea sănătății inimii. Creat de către cercetătorii Unilever la solicitarea comunităţii medicale olandeze, la sfârşitul anilor ’50, brandul de margarină Becel a fost lansat pe piaţă în 1963, numele derivând de fapt din prescurtarea expresiei Blood Cholesterol Lowering. Iniţial, Becel a fost distribuit numai în farmacii, pe bază de reţetă. Astăzi, Becel este probabil cel mai cunoscut și apreciat brand de margarină din lume, fiind consumat în 29 de ţări. Margarina Becel este prezentă pe piaţa din România în trei variante: Becel Original, Becel Light și Becel Gold. Becel nu conține grăsimi hidrogenate sau parțial hidrogenate.

Heart Age Tool este o aplicație online interactivă, disponibilă pe site-ul World Heart Federation, cu ajutorul căreia  vârsta inimii este calculată și comparată cu vârsta cronologică a persoanei care își efectuează testul. Această aplicație atrage atenția asupra riscului cardiovascular individual, subliniind schimbările de stil de viață necesare pentru îmbunătățirea vârstei inimii.

Heart Age Tool este dezvoltat pe baza Framingham Heart Study, un studiu realizat în trei etape, în colaborare cu Universitatea din Boston.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează