Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu: cât de des se spală copiii pe mâini în aceste zile?

0

În cadrul unui studiu online la nivel național realizat printre copiii cu vârste între 6 și 18 ani de platforma educațională Kidibot referitor la igiena personală pe perioada pandemiei de Coronavirus, 58.73% dintre copii declară că se spală de peste 7 ori pe zi pe mâini.

Rezultatele complete sunt:
– 58,73% (770) declară că se spală de peste 7 ori pe zi pe mâini;
– 35,08% (460) declară că se spală de 4-6 ori/zi;
– 11,59% (153) declară că se spală de 1-3 ori/zi;
– 1,37% (18) – spun ”Nu prea mă spăl” .

La studiu au răspuns în total 1311 de copii la nivel național în perioada 16 – 18 martie 2020.

”Considerăm că este un lucru încurajator că majoritatea copiilor au înțeles că spălatul mâinilor este una dintre principalele modalități prin care se pot proteja împotriva bolilor.” a declarat Alina Ferșeta, Președinte al Asociației StartEvo.

Studiul s-a realizat pe www.kidibot.ro.

Despre Kidibot

Kidibot este platforma educațională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească și să învețe mai mult folosind educația prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspirație de la personalități și multe altele. În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din peste 43% din școlile din România.

În ultimii 3 ani de zile, platforma educațională Kidibot a câștigat 18 distincții diferite, printre care și Locul I la Gala Societății Civile 2018, The E-Education and Learning Merit Award @World Congress Information Technology 2019, Best Social Inclusion Startup la Startup Europe Awards, din cadrul Startup Europe Summit 2019, organizat de Comisia Europeană.

Kidibot este implementat în România de către Asociația StartEvo.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.