Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu BioMania.ro – Românii vor să trăiască mai sănătos: 87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de plante

0

Popularitatea băuturilor vegetale a crescut în ultimii ani și în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale, iar în topul preferințelor – aceștia aleg să le includă în meniu la micul dejun împreună cu cereale. Aceste date reies dintr-un studiu realizat de BioMania.ro pe un eșantion de 500 de persoane.

87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de plante

Tendința către o viață sănătoasă este în creștere la nivelul României și este determinată fie de dorința de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%), fie din dorința de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenți consumă zilnic băuturi vegetale și 21% o dată la două zile.

Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv (cum ar fi diabetul).

Principalul criteriu de selecție atunci când vine vorba despre achiziționarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%). Românii acordă o importanță mai mică prețului în procesul de decizie – doar 7% considerând drept criteriu principal costul.

Bugetul mediu lunar pentru băuturi vegetale: maxim 100 de lei

72% dintre români sunt interesați de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziția produselor din gama băuturile vegetale.

69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât și magazinele online de specialitate.

Despre BioMania.ro:

Biomania.ro a fost lansat pe piața românească în decembrie 2008, fiind primul magazin online ce oferea o gamă variată de alimente bio. În luna Decembrie, www.biomania.ro a împlinit 10 ani de când livrează produse BIO către milioane de români.


BioMania.ro este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească a produselor bio, cu peste 700 de produse importate direct și aflate în permanență în stocul magazinului din categorii precum: alimente bio pentru copii, cereale bio, băuturi vegetale bio din cereale și soia, sucuri din fructe bio, paste bio din grâu, kamut, spelta, ovăz, orez, porumb, sosuri de roșii bio, condimente bio, produse de îngrijire corporală bio atât pentru copii, cât și pentru adulți, produse bio pentru curățenia casei.

Biomania.ro este unic importator de produse Isola Bio în România, fiind distribuitor exclusiv al brandului pe teritoriul țării. Gama de produse oferă varietate în sortimentele băuturilor vegetale, atât în magazinul online cât și pe rafturile magazinelor în offline.

Toate produsele prezente pe www.biomania.ro sunt certificate la nivel de producător de către institute de certificare din Uniunea Europeana (QCertificazioni- Italia; ICEA – Italia), iar activitatea de comerț cu produse ecologice a firmei BIO MANIA este certificată de Austria Bio Garantie (cod RO-ECO-018).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.