Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studiu: 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent

0

Studiu Telekom Romania: 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent. Timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere

  • Potrivit studiului „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Romania, 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport;

  • Telekom Romania este compania de telecomunicații percepută ca fiind cea mai implicată în susținerea sportului în România, atât în competițiile de performanță cât și de amatori;

  • Campania pro sănătate și sport „Mișcarea face bine” powered by Telekom Sport atrage cel mai mare număr de participanți la evenimente sportive pentru amatori;

  • Telekom Romania anunță cea de-a opta ediție a festivalului “Cea mai mare oră de sport” powered by Telekom Sport: trei evenimente sportive organizate în aer liber, în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august);

  • 12 ore de activități sportive, testări medicale realizate de BTL România și cursuri de prim ajutor realizate de Crucea Roșie, în fiecare oraș, la care vor participa mii de pasionați de sport și sănătate, zeci de mii de suporteri și peste 100 de instructori naționali și internaționali.

Studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Romania* relevă importanța din ce în ce mai mare pe care sportul o are în rândul românilor, ca fundament pentru un stil de viață sănătos. Aceasta este și misiunea pe care Telekom Romania și-a asumat-o prin organizarea festivalului de sport și sănătate „Cea mai mare oră de sport”.

Festivalul este parte a campaniei „Mișcarea face Bine” powered by Telekom Sport, alături de alte zeci de programe și evenimente sportive derulate de companie.

Același studiu arată că 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent, însă timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere.

Peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt alergarea – 58,6%, clasele (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%, fotbalul – 27,1% și mersul pe bicicletă – 26,7%. Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.

Telekom este compania de telecomunicații percepută ca fiind cea mai implicată în susținerea sportului în România, atât la nivel de performanță cât și de amatori (aproximativ 39% dintre asocieri în rândul companiilor care activează în domeniul telecomunicațiilor), iar campania „Mișcarea face bine” atrage cel mai mare număr de participanți la evenimentele sportive pentru amatori din România.

La 8 ani de la lansarea campaniei ,,Mișcarea face bine”, festivalul de sport și sănătate „Cea mai mare oră de sport” va fi organizat anul acesta în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august), în parteneriat cu Smartatletic, GetFIT, BTL România, Crucea Roșie, Freewheel și Eboda.

În fiecare oraș, „Cea mai mare oră de sport” va cuprinde un maraton de 12 ore de activități sportive în aer liber, testări medicale și cursuri de prim ajutor, la care vor participa gratuit mii de pasionați de sport și sănătate, zeci de mii de suporteri și peste 100 de instructori naționali și internaționali.

În cadrul aceluiași studiu, respondenții și-au exprimat preferințele în privința orașelor în care și-ar dori să aibă loc evenimentele sportive din cadrul festivalului „Cea mai mare oră de sport”. Brașov se numără printre orașele cu cel mai ridicat indice de preferință (74,1%) în rândul respondenților.

Ploiești (31,1%) și Iași (30%) sunt două dintre orașele în care românii și-ar dori să aibă mai multe oportunități de mișcare în aer liber în cadrul unor evenimente sportive pentru amatori. **

„Ne-am dorit ca la ediția ce marchează opt ani de la lansarea campaniei „Mișcarea face bine” să extindem inițiativa ”Cea mai mare oră de sport” și în orașe care se afla printre preferintele romanilor pentru organizarea de astfel de evenimente și să înțelegem care este situatia la nivel national cu privire la nivelul de activitate fizica al romanilor ceea ce reprezinta un factor important pentru mentinerea sanatatii fizice, cat si psihice.

Rezultatele celui mai recent studiu realizat pentru Telekom Romania ne-au condus către noi destinații, care, prin scorul înregistrat, ne-au arătat că există un potențial și interes pentru organizarea de evenimente sportive pentru amatori, precum Ploiești și Iași. Orașul Brașov, rămâne pe harta evenimentului și anul acesta, fiind una dintre locațiile preferate de către iubitorii sportului. Totodată, sondajul ne-a confirmat faptul că atitudinea față de sport înregistrează un trend ascendent, iar sportul rămâne un fenomen de masă, care conectează 9 din 10 români”, a declarat Ionela Paunică, Director Executiv, Fundația Telekom Romania și Expert PR, Telekom Romania.

“Așa cum am arătat de la înființarea acestei stații, Telekom Sport este alături de telespectatorii săi nu numai prin oferirea unor competiții sportive de top, ci și prin îndemnul constant de a face sport și mișcare în aer liber. Constatăm zilnic că tot mai mulți tineri sunt atrași de gadget-uri și că pun mișcarea și chiar propria sănătate pe plan secund. Consider că este de datoria noastră să îi influențăm și să-i educăm în acest sens pe cei care ne urmăresc și totodată să contribuim la ”oferta” de evenimente sportive în cât mai multe orașe din România”, a declarat Vlad Enăchescu, General Manager Telekom Sport.

De asemenea, în cadrul ediției de anul acesta a festivalului „Cea mai mare oră de sport”, Fundația Telekom România susține financiar o cauză socială. Astfel, Fundația Telekom Romania își propune să contribuie prin fondurile donate la costurile intervenției de transplant de care are nevoie Elena Bunea, în vârstă de 3 ani, singurul pacient din România în viață diagnosticat cu Sindromul Berdon. Elena are nevoie de 400,000 £ pentru operația de transplat de intestin pe care o poate face la Birmingham. Participanții la evenimentele sportive de la Ploiești, Iași și Brașov organizate în cadrul festivalului „Cea mai mare oră de sport” pot contribui, de asemenea, la susținerea acestei cauze sociale.

*Studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport – 2018” a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1040 persoane cu vârste între 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc în perioada 27.04.2018 – 08.05.2018.

** Notă: Indicele de preferință este o scalare a procentelor de preferință, între 0% și 100%, unde preferința cea mai mare devine 100% și cea mai mică devine 0%. Restul localităților capătă valori între 0% și 100%, în funcție de preferința pentru fiecare.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Despre Fundația Telekom Romania

Fundația Telekom Romania Foundation este o organiație non-profit organization care susține mai multe categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați, și care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamități naturale. Fundația Telekom Romania este în mod activ implicată în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în interiorul comunității.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.