Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții spun STOP exploatării de la Roșia Montană!

0

 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) condamnă decizia Guvernului României de a da undă verde exploatării minereurilor de la Roşia Montană.

Controversatul proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa Guvernului de marți, 27 August a.c şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. În cazul adoptării proiectului de lege de către Parlament, exploatarea minereurilor ar debuta în 2016 cu un impact devastator asupra sănătății populației din regiune din cauza utilizării cianuriiun beneficiu economic nesemnificativ pentru statul român în comparație cu gravele consecințe ale proiectului și valoarea aurului preconizat a se extrage, cu poluarea și degradarea ireversibilă a mediului înconjurătorafectarea deosebit de gravă a patrimoniului cultural care ar reprezenta o resursă inepuizabilă pentru dezvoltarea turismului și a economiei din zonă și nu în ultimul rând prin nerespectarea legislației de mediu.

ANOSR și CNE susțin demersurile reprezentanților societății civile care se opun exploatării zăcămintelor auro-argentifere de la Roșia Montană și fac un apel la solidaritate în scopul opririi proiectului de exploatare prin folosirea tuturor mijloacelor civice, pașnice și democratice disponibile.

“În calitate de reprezentanți ai societății civile, avem responsabilitatea de a ne opune adoptării unei măsuri devastatoare pentru mediul înconjurător și condițiile socio-economice actuale. Sprijinim demersurile și acțiunile care au loc în scopul de a împiedica  adoptarea proiectului de exploatare a  minireurilor de la Roșia Montană.“ – Iulia Flavia Miron, președinte CNE

,,Ne opunem ferm demarării proiectului de exploatare a zăcămintelor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană întrucât considerăm că beneficiile României în cadrul proiectului sunt infime în comparație cu impactul devastator asupra mediului înconjurător și consecințele dezatruoase pe plan social și economic. Ne solidarizăm cu acțiunile de protest care vor avea loc la nivel național și facem un apel la responsabilitatea guvernanților vizavi de viitorul României!” – Mihai Dragoș,președinte ANOSR

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.