Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenţii preocupaţi de protecţia mediului pot aplica pentru Granturile studenţeşti GreenMania

0
  • Încep înscrierile la competiţia Granturile studenţeşti GreenMania, prin care studenţii preocupaţi de protecţia mediului pot primi sprijin financiar pentru derularea de campanii de conştientizare privind colectarea şi reciclarea dozelor din aluminiu, în facultăţile la care studiază;

  • Cele mai bune trei idei de campanii vor fi premiate cu câte un grant de 500 euro;

  • Scopul competiţiei este de a stimula implicarea studenţilor în acţiuni de conştientizare şi educare a tinerilor privind colectarea şi reciclarea dozelor din aluminiu;

  • Competiţia este derulată de Asociaţia Alucro, în cadrul programului Every Can Counts România. Termenul limită de înscriere este 31 mai 2019.

Asociaţia Alucro, deţinătoarea licenţei pentru derularea programului european dedicat colectării dozelor din aluminiu Every Can Counts în România, lansează o nouă ediţie a competiţei studenţeşti prin care va susţine cele mai bune trei idei de campanii de conştientizare şi colectare a dozelor care urmează să fie implementate de studenţi în facultăţile la care studiază.

Competiţia dedicată studenţilor preocupaţi de protecţia mediului se află la cea de-a patra ediţie, iar anul acesta se desfăşoară sub numele de Granturile studenţeşti GreenMania şi presupune înscrierea de către studenţi a unui plan privind modul în care să fie implementat programul de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts în facultatea la care studentul este înscris şi implementarea acestuia, dacă propunerea este aleasă câştigătoare. Pentru a sprijini implementarea campaniilor propuse de studenţi, Every Can Counts România oferă trei granturi a câte 500 euro.

La ediţia din 2018, opt studenţi au beneficiat de burse care să îi ajute în implementarea campaniilor propuse: Câştigarea uneia dintre cele 8 burse Every Can Counts m-a ajutat enorm. Implementarea campaniei   „ECOstudenții reciclează!” în Universitatea la care sunt studentă, nu numai că mi-a adus bucurie și aprecierile profesorilor, ci mi-a deschis și noi orizonturi spre viitoarea mea carieră, cea de inginer de mediu. Dalina Hanoş, USAMV Cluj Napoca, câştigătoare Bursele Every Can Counts ediţia 2018.

Condiţia înscrierii la Granturile studenţeşti GreenMania ediţia 2019 este ca participanţii să fie studenţi la o facultate din România, indiferent de profil, cu excepţia celor aflaţi în an terminal, astfel încât să poată asigura implementarea campaniei propuse, în anul universitar 2019-2020. Înscrierea se face prin completarea unui formular care presupune oferirea de informaţii cu privire la conceptul şi activităţile campaniei (conferinţă, workshop, campanie video pe canalele facultăţii etc.), perioada de implementare, modalităţile de promovare a programului în facultate, şi trimiterea acestuia, împreună cu documente care atestă calitatea de student, pe adresa de e-mail office@alucro.ro, până la 31 mai 2019.

Regulamentul complet al competiţiei Granturile studenţeşti GreenMania este disponibil pe site-ul EveryCanCounts.ro.

Organizator: Asociaţia Alucro, Every Can Counts România

Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoarp proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 9 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 15 ţări. Toate proiectele noastre transpuse în practică au o contribuţie decisivă la îmbunătăâirea obligaţiilor de reciclare la nivel naţional, adresându-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituţii de învăţământ, HORECA, dar şi publicului larg. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro

Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania

Instagram: https://www.instagram.com/every_can_counts_romania/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.