Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții Erasmus+ vor descoperi litoralul românesc de 1 Mai în Vama Veche

0


• Asociația Erasmus Student Network (ESN) România organizează în perioada 28 aprilie – 1 Mai 2016 cea de a VI-a ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”, dedicat studenților internaționali veniți să studieze în România.
• De-a lungul celor 4 zile, participanții vor avea parte de diverse activități, care să contureze o experiență studențească completă. Acestea se vor desfășura atât în stațiunea Vama Veche, cât și în Balcic (Bulgaria).

escape

Pentru cel de-al VI-lea an consecutiv, studenții Erasmus+ vor descoperi litoralul românesc cu ocazia zilei de 1 Mai. Și în acest an ne vom alătura tinerilor români care sărbătoresc aceste zile libere la malul mării, în stațiunea Vama Veche. Începând din 28 aprilie până pe 1 mai, echipa Erasmus Student Network (ESN) România împreună cu cei aproximativ 430 de participanți, vor realiza un program care îmbină atât activități educative, cât și de divertisment.

În data de 29 organizăm SocialErasmus România: Let’s Do It, World!, activitate pe care Asociaţia noastră o realizează în colaborare cu Let’s do it Romania!. Acțiunea constă în curățarea plajei din Vama Veche și strângerea gunoaielor rămase după petreceri. Scopul este de a atrage atenția asupra efectelor negative cauzate de aruncarea deșeurilor în spațiile publice. Un alt scop al acestei activități este responsabilizarea turiștilor aflaţi pe plajă.
Studenții Erasmus+ vor avea, de asemenea, ocazia de a-și demonstra abilitățile sportive cu ocazia concursurilor S.E.A. pe plajă (Sports & Entertainment Activities), activități care includ competiții de fotbal, volei și tug of war sau cursa cu sacii.

În cea de-a treia zi, participanții vor vizita grădinile botanice și Palatul Regal de la Balcic, Bulgaria. Seara va avea loc o activitate de tip Responsible Party. Prin intermediul acesteia dorim să promovăm în rândul tinerilor din stațiune un mod responsabil de a profita de nopțile din Vama Veche.

Le mulțumim partenerilor evenimentului nostru: Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Let’s Do It, Romania!, Love Plus, Responsible Party, Kraks, Molotov, Amphora.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din 9 secțiuni locale (ESN ASE Bucharest, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timişoara, ESN UniBuc), precum și o secțiune candidată – ESN Alba Iulia. Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior de a studia o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.