Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Street Delivery 2011 in Bucuresti si Timisoara!

0

UPDATE, 8 iunie 2011 – PROGRAMUL STREET DELIVERY EDITIA 2011 – TIMISOARA – 11-12 IUNIE

Străzile metropolei sunt cucerite de maşini. Am crescut în ecosistemul ăsta rănit, ne-am adaptat lui din nevoie, ni se pare aproape firesc să ne strecurăm până şi pe trotuar.

Sursa: Contul de Facebook Street Delivery 2011

Rareori ne întrebăm de ce un cetăţean cu automobil e îndreptăţit să ocupe de 6 ori mai mult spaţiu decât un pieton. Cine decide că valoarea unei case vechi de 200 de ani este egală cu preţul terenului minus costul demolării? De ce să nu desenăm peste afişe ş…i panouri care ne intoxică privirea? De ce (în multe parcuri încă) n-avem voie pe iarbă? „Lacul nu e piscina ta”, ne admonestează Administraţia. Dar a cui e?

Pistele de biciclete au fost făcute – pe trotuar! – ca să mai bifăm ceva pe listele de la Bruxelles. Sunt folosite, în schimb, tot ca spaţiu de parcare, ca extensii pentru terase sau pentru tomberoanele uitate în centrul oraşului. Bicicleta e un moft, aşa că la metrou n-ai voie cu ea decât sâmbăta, duminica şi de sărbători.

Cum te descurci în oraşul ăsta dacă se întâmplă să te afli într-un scaun cu rotile?

Aţi observat că lângă noile monumente „de for public” înfipte în ţesutul oraşului apare mereu câte o dugheană cu paznic, să nu le „vandalizăm”?

Strada n-a fost dintotdeauna un spaţiu ostil. Acum mai puţin de un secol lucrurile stăteau altfel. Omul avea prioritate.

Street Delivery e încercarea noastră de a întoarce strada, măcar pentru câteva zile pe an, către omul-pieton, în ipostaza lui naturală. Aşa că o închidem pentru maşini şi o deschidem pentru tine.

Ai o idee? Vrei s-o aduci pe stradă? streetdelivery.ro

Ediția a 6a este susținută de Grolsch.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.