Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stop inzapezirilor! Start impaduririlor! Proiect pilot de infiintare Perdele Forestiere

0

STOP ÎNZĂPEZIRILOR! START ÎMPĂDURIRILOR!

În zona de câmpie, pădurile mai ocupă doar 5% din suprafață. Iernile grele troienesc zăpada și blochează drumurile. În fiecare an auzim la știri despre oameni care nu mai pot ajunge la spital sau la serviciu, rămân fără provizii, electricitate. Iar din bani publici plătim ~5000 de euro pentru deszăpezirea unui kilometru de drum.

Cum ar fi să arătăm că se poate altfel, că putem fi parte din soluție, nu din spectatorii triști ai acestor situații? Îți propunem să te implici în realizarea unei perdele forestiere de protecție de-a lungul a două drumuri județene afectate din sudul țării: Sohatu-Galbinasi și Sohatu-Progresu.

10 euro = 10 puieți plantați și îngrijiți timp de 5 ani.

Adoptă un copac permite oamenilor și companiilor să se implice în schimbare. Pentru că e nevoie de spații în care să ne asumăm un rol activ. Pentru că doar prin implicare directă învățăm și evoluăm.

Detalii aici.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.