Stop abandonului scolar!

0

Unul din cinci copii din Romania renunta la scoala, potrivit statisticilor. In acest context, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) vine in ajutorul copiilor cu risc de abandon scolar, printr-un proiect care isi propune sa previa rata parasirii timpurii a sistemului de invatamant in Bucuresti, Damboviţa, Cluj si Galati, in urmatorii trei ani.

Proiectul “Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii” se adreseaza copiilor care fac parte din grupuri defavorizate, dar si parinţilor acestora. Sunt vizati mai ales elevii de etnie roma sau cei cu o situatie socio-economica dificila (venituri scazute, familii monoparentale, dezorganizate, parinti plecati la munca in strainatate). In cadrul programului, copiii vor beneficia de servicii de orientare si consiliere, dar si de burse de studiu. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor va initia un program de tip „Scoala dupa Scoala” si va dezvolta parteneriate cu scoli si cu institutii care se implica in prevenirea abandonului scolar.

In plus, FDP va organiza caravanele elevilor, pentru stimularea participarii scolare, dar si ateliere de lucru interactive cu participarea personalului institutiilor de invatamant sau care ofera servicii sociale. Proiectul se realizeaza in patru regiuni din Romania (Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est).

Intervenţia are o durată de trei ani (până în august 2013) şi este implementată de FDP în parteneriat cu filialele sale din Cluj şi Dâmboviţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, Inspectoratele Şcolare Judeţene din Cluj şi Dâmboviţa, Fundaţia Inimă de Copil, CDO Opere Sociali (Italia) şi organizaţia Sotas (Lituania).

Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European, în cadrul Programului  Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2,  „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2, „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”. Bugetul total al proiectului este de 12.622.469 RON.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor susţine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate în situaţie de risc social, în special copii şi tineri, oferindu-le oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează