Stop abandonului scolar!

0

Unul din cinci copii din Romania renunta la scoala, potrivit statisticilor. In acest context, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) vine in ajutorul copiilor cu risc de abandon scolar, printr-un proiect care isi propune sa previa rata parasirii timpurii a sistemului de invatamant in Bucuresti, Damboviţa, Cluj si Galati, in urmatorii trei ani.

Proiectul “Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii” se adreseaza copiilor care fac parte din grupuri defavorizate, dar si parinţilor acestora. Sunt vizati mai ales elevii de etnie roma sau cei cu o situatie socio-economica dificila (venituri scazute, familii monoparentale, dezorganizate, parinti plecati la munca in strainatate). In cadrul programului, copiii vor beneficia de servicii de orientare si consiliere, dar si de burse de studiu. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor va initia un program de tip „Scoala dupa Scoala” si va dezvolta parteneriate cu scoli si cu institutii care se implica in prevenirea abandonului scolar.

In plus, FDP va organiza caravanele elevilor, pentru stimularea participarii scolare, dar si ateliere de lucru interactive cu participarea personalului institutiilor de invatamant sau care ofera servicii sociale. Proiectul se realizeaza in patru regiuni din Romania (Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est).

Intervenţia are o durată de trei ani (până în august 2013) şi este implementată de FDP în parteneriat cu filialele sale din Cluj şi Dâmboviţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, Inspectoratele Şcolare Judeţene din Cluj şi Dâmboviţa, Fundaţia Inimă de Copil, CDO Opere Sociali (Italia) şi organizaţia Sotas (Lituania).

Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European, în cadrul Programului  Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2,  „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2, „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”. Bugetul total al proiectului este de 12.622.469 RON.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor susţine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate în situaţie de risc social, în special copii şi tineri, oferindu-le oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează