Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Stiati ca…? Afla despre Bosonul Higgs!

0

Stiati ca…?

Bosonul Higgs, numit asa dupa fizicianul scotian Peter Higgs si supranumit „particula lui Dumnezeu”, este o particula elementara ipotetica din familia bosonilor, despre care se crede ca face parte din mecanismul care confera masa celorlalte particule elementare?

Cautarea unei dovezi a existentei sale a început in anii 1960. In prezent particula este cautata cu ajutorul acceleratoarelor de particule, in special cu acceleratorul LHC de langa Geneva, Elveția.

Bosonul Higgs, daca ar exista, ar putea sa rezulte de la coliziunea a doi protoni de inalta energie, dar ar avea o viata foarte scurta, dupa care se dezintegreaza in alte particule — inca un motiv pentru care existenta sa este greu de dovedit.

Vino la Noaptea Cercetatorilor pe 28 septembrie in orasele participante si arata-ne cum vezi tu Bosonul Higgs. Actiunea face parte din atelierul de reciclare creativa si se desfasoara in locatiile din orasele partenere.

Daca vrei sa stii mai multe despre Noaptea Cercetatorilor, activitati, locatii si ore de desfasurare poti viziona filmul de prezentare sau consulta www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania

FILMUL DE PREZENTARE:)

Teaser Researchers’ Night – Romania 2012 from ResearchersNight on Vimeo.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.