VIDEO Stiati ca…? Afla despre Bosonul Higgs!

0

Stiati ca…?

Bosonul Higgs, numit asa dupa fizicianul scotian Peter Higgs si supranumit „particula lui Dumnezeu”, este o particula elementara ipotetica din familia bosonilor, despre care se crede ca face parte din mecanismul care confera masa celorlalte particule elementare?

Cautarea unei dovezi a existentei sale a început in anii 1960. In prezent particula este cautata cu ajutorul acceleratoarelor de particule, in special cu acceleratorul LHC de langa Geneva, Elveția.

Bosonul Higgs, daca ar exista, ar putea sa rezulte de la coliziunea a doi protoni de inalta energie, dar ar avea o viata foarte scurta, dupa care se dezintegreaza in alte particule — inca un motiv pentru care existenta sa este greu de dovedit.

Vino la Noaptea Cercetatorilor pe 28 septembrie in orasele participante si arata-ne cum vezi tu Bosonul Higgs. Actiunea face parte din atelierul de reciclare creativa si se desfasoara in locatiile din orasele partenere.

Daca vrei sa stii mai multe despre Noaptea Cercetatorilor, activitati, locatii si ore de desfasurare poti viziona filmul de prezentare sau consulta www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania

FILMUL DE PREZENTARE:)

Teaser Researchers’ Night – Romania 2012 from ResearchersNight on Vimeo.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează