Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Statie de coprocesare a deseurilor la Lafarge Medgidia

0

Lafarge Ciment (Romania) S.A. construiește o staţie de co-procesare a deșeurilor solide la Medgidia, în cadrul unui proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Lafarge Romania derulează, începând cu data de 22 mai 2014, proiectul “Construcție stație de co-procesare deșeuri solide municipale și utilizarea lor ca și combustibili alternativi în procesul de fabricație, în vederea eficientizării producției de ciment (EcoCim)”, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în baza contractului de finanţare nr. P0102401/5116/22.05.2014.

 

Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat în fabrica de ciment Lafarge din Medgidia este de 40.876.474,61 lei, din care valoarea ajutorului nerambursabil reprezintă 15.712.423,78 lei (13.512.684,45 lei provenind din FEDR şi 2.199.739,33 lei din bugetul naţional). Durata de realizare a investiției este de 19 luni, timp în care se vor crea noi locuri de muncă, proiectul contribuind la creşterea competitivităţii economice a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Lafarge Romania derulează acest proiect în cadrul “Polului Naţional de Competitivitate în Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricaţie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi – MEDGreen”, în parteneriat cu ECO GEST SA și APOLLO ECOTERM SRL, cu implicarea Primăriei Municipiului Medgidia. Co-procesarea este o metoda de valorificare a deşeurilor, recunoscută la nivel european drept una dintre cele mai bune practici de eficientizare a utilizării resurselor, prin acest proces având loc simultan atât reciclarea, cât şi folosirea energiei din deşeuri.

”Noua investiție de la Medgidia constă în construcția unei instalaţii care reduce clorul din gazele de ardere, permiţând creşterea procentului de combustibil alternativ utilizat şi care determină, astfel, scăderea emisiilor ca urmare a procesului de fabricare a cimentului”, declară Costin Borc, Country CEO Lafarge Romania. ”Nu este doar o investiţie industrială, ci se creează un pol de competitivitate în regiune care creşte competitivitatea industriei româneşti. Odată cu eficientizarea producţiei de ciment contribuim la Strategia Natională de Management al deşeurilor şi la atingerea ţintelor  de reciclare asumate de România în cadrul strategiei 2020 în domeniul mediului.”

Co-procesarea deşeurilor contribuie la conservarea resurselor naturale neregenerabile prin reducerea consumului de combustibili fosili şi oferă servicii ecologice pe termen lung de valorificare a deşeurilor prin parteneriate cu operatori din domeniu, creând sinergii cu alte sectoare industriale şi economice.

”Prin derularea acestei investiții, alături de partenerii noștri Eco Gest și Apollo Eco Term, urmărim să facem încă un pas pentru îndeplinirea obiectivului nostru, acela de a contribui la clădirea de comunităţi mai puternice şi consolidarea unor practici de dezvoltare durabilă a acestora”, adaugă Costin Borc. ”Demonstrăm astfel că suntem promotorii principiilor ecologiei industriale, încheierea ciclului de viață al produselor putându-se realiza prin valorificarea deșeurilor ca sursă de energie.”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.