Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startarium PitchDay 2019: 1000 de participanți, 10 startup-uri lansate, 10 accelerate. Digitail câștigă trofeul și marele premiu al competiției de pitch-uri

0

Cea de-a patra ediție Startarium PitchDay – Mythbusting edition a adus împreună, pe 5 noiembrie, peste 1000 de antreprenori, investitori sau profesioniști din întreaga țară. De-a lungul zilei, aceștia au putut participa la sesiuni gratuite de consultanță și speed dating cu investitori, la conferințe și la numeroase alte experiențe de învățare și creștere. Cu ocazia Startarium PitchDay, au fost aduse în centrul atenției și cele mai promițătoare startup-uri românești din acest moment: 10 lansate simultan prin crowdfunding în ziua evenimentului și 10 ajunse pe scena marii finale. Trofeul și premiul de 50.000 de euro au fost revendicate de Digitail.

Orașul Antreprenorilor, metafora care descrie platforma Startarium – o inițiativă Impact Hub și ING, și-a deschis din nou porțile în mediul offline pentru antreprenori din toată țara. Startarium PitchDay 2019 a demontat cele mai cunoscute mituri din antreprenoriat, a oferit oportunități de învățare, conectare și finanțare și premii de 120.000 de euro pentru startup-urile finaliste în competiție.

Podiumul Startarium PitchDay 2019

Din 167 de înscrieri în competiție, 50 au ajuns în semifinala care a avut loc tot pe 5 noiembrie și doar 10 au urcat pe scenă, în fața audienței și a juriului. Lista membrilor juriului de anul acesta este disponibilă aici.

Locul 1, 50.000 de euro – Digitail

Digitail oferă un carnet digital de sănătate pentru animale, care ajută proprietarii să: comunice mai eficient cu veterinarul, să aibă la îndemână istoricul complet al animalului lor de companie și să primească sfaturi & recomandări certificate de medic. Digitail este deja folosit de peste 700 de medici veterinari pentru managementul clinicilor.

Locul 2, 30.000 de euro – Medicai

Platforma online de imagistică medicală care permite colaborarea multidisciplinară între doctori și pacienții lor

Locul 3, 20.000 de euro – KINDERPEDIA

Kinderpedia transformă educația preșcolară, prin optimizarea proceselor administrative și plasarea colaborării dintre părinte si educator chiar în centrul actului educațional.

Premiul de popularitate, 5.000 de euro – XVision

XVision este o aplicație de analiza a radiografiilor prin inteligența artificială, ce asistă radiologii prezentându-le interpretări de acuratețe înaltă ale imaginilor medicale.

Premiul 1 a fost înmânat de către Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest și Mihaela Bîtu, CEO ING Bank Romania.

Ca de fiecare dată, Startarium PitchDay e un moment plin de energie, specifica antreprenorilor, dar care face si o radiografie a mediului antreprenorial românesc. Anul acesta pe scena PitchDay am văzut antreprenori cu propuneri coerente, cu puternice cunostinte de business, care au transformat o idee strârnită din pasiune, nevoie sau chiar frustrare, într-un minimum viable product cu șanse mari de reușită sau deja într-un business funcțional. S-au remarcat la această ediție afaceri care au adresat probleme relevante pentru societate și au creat soluții sustenabile si scalabile technology based.” Silvia Mihăilescu, Director of Marketing and Communications ING Bank România

Pe lângă cei 4 câștigători, în finală au ajuns și alte 6 startup-uri, care au impresionat juriul din semifinale prin potențialul de creștere, problema pe care o adresează, competiția, piața pe care își desfășoară activitatea sau experiența membrilor echipei:

AI-MCDT

AI-MCDT este un test de diagnostic molecular și detectare precoce a multiple cancere (13 tipuri), bazat pe inteligența artificială, cu cea mai mare acuratețe existentă (>99%).

ECOTREE

EcoTree este primul serviciu on-line pentru identificarea si gestionarea serviciilor de reciclare. Asadar fie generatori sau colectori/reciclatori deseuri, indiferent de zona geografica, tipul de deseu ori complexitate, de astazi va puteti da intalnire in platforma EcoTree Folosind algoritmi unici, cele mai noi tehnologii dar si alte concepte de succes vom furniza un serviciu digital pentru toate tipurile de utilizatori implicati in procesul de colectare si reciclare.

Happy Kid

Happy Kid este aplicatia care reuneste sub aceeasi umbrela tot ce au nevoie parintii pentru copiii lor: idei de petrecut timpul, educatie, servicii, magazine on line so off line, totul organizat pentru o cautare facila. Mai mult, parintii obtin beneficii de fiecare data cand folosesc aplicatia Happy Kid, astfel ca pot sa ofere mai mult cu mai putin, copiilor lor.

Apiary Book

Misiunea Apiary Book este a ajuta apicultorii din întreaga lume să ia decizii informate mai bune bazate pe date istorice, condiții actuale și bune practici, prin furnizarea unei soluții complete pentru gestionarea, monitorizarea și analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care afectează sănătatea lor.

Nummo

Nummko kids este o aplicatie pentru mobil dedicata copiiilor cu probleme de auz si pronuntie. Aplicatia ofera o serie de exercitii dezvoltate de logopezi care ii ajuta pe copiii sa exerseze in afara cabinetelor de logopedie. In acest mod recuperarea este mai rapida si ii ajuta la integrarea in invatamantul primar.

SensiX

SensiX oferă o soluție de monitorizare a parametrilor ambientali, care poate fi folosită în birouri, săli de sport sau spații industriale pentru a crește nivelul de satisfacție a clienților, confortul lor și pentru a reduce costurile operaționale.

Pitchurile tuturor vor putea fi urmărite online în scurt timp, pe startarium.ro/pitchday

Startarium PitchDay a arătat, din nou, cât de efervescent, ambițios și curajos este mediul antreprenorial din România. Pentru a patra oară am reușit să aducem în același loc oameni care creează zilnic impact pozitiv și care creează un viitor mai bun pentru noi toți. Îi felicit pe toți cei care s-au înscris în competiție, pe cei care au ajuns în finală și pe cei care au reușit să convingă juriul și audiența că merită să câștige. Sper ca exemplul lor să îi motiveze pe cei care încă se tem de eșec sau de noi începuturi, căci suntem pregătiți să îi susținem prin Startarium și nu numai” Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Myth Busting, consultanță și finanțare

Nicholas Morgan (Fondator Entrepreneurial Accountability Framework și cofondator & CEO Innovation Nomad), Daniel Matei (Business Development Manager, Impact Hub Bucharest) și Florin Ilie (Deputy CEO & Head of Wholesale Banking, ING Bank România) au spart cele mai populare mituri din antreprenoriat, cele care de multe ori sunt piedici în calea creșterii și a trecerii peste eșec.

De asemenea, Startarium a organizat sesiuni gratuite de consultanță pe teme precum: proof of concept, instrumente de finanțare, vânzări, cultură organizațională, modele de business sau cybersecurity, dar și sesiuni de speed dating cu business angels și fonduri de investiție, la care au participat: Andrei Crețu (V7Capital), Andrei Postolache (TBNR Iași), Vlad Panait (Sparking Capital), Mălin-Iulian Ștefănescu (TechAngels), Alexandru Bogdan (RocaX), Sergiu Neguț (Business Angel), Dan Călugăreanu (Early Game Ventures), Andrei Dudoiu (Human Finance), Cristian Negruțoiu (Sparking Capital).

Unofficial Pitches: 5.000 de euro pentru cele mai bune idei din public

Pentru a treia oară, oricine din publicul Startarium PitchDay a putut susține un pitch în cabina Unofficial Pitches powered by ING. Cele mai bune 10 idei prezentate, conform organizatorilor, vor intra într-un proces de vot online, iar primele 3 vor câștiga 5.000 de euro.

10 campanii de crowdfunding lansate în același timp

Startarium PitchDay a reprezentat și momentul în care cei 10 antreprenori care au trecut prin inițiativa Startarium Makeathon și-au lansat public campaniile de crowdfunding. După un weekend intens de lucru alături de peste 50 de profesioniști din comunicare, marketing și design, antreprenorii sunt pregătiți să își finanțeze ideile prin platforma de crowdfunding Startarium: ARTelier, Lyria, POM [ Port Originea cu Mine ], Prototeep, Recul, Roomzia, Rubik Agile School , Spinoa, Taste the Drama, Wooba.

Descoperă și susține campaniile pe crowdfunding.startarium.ro.

***

Despre Startarium

O inițiativă 100% privată, Startarium este cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, lansată în 2016 de Impact Hub Bucharest și ING. Startarium oferă acces gratuit, național, online, la toate resursele necesare pentru a lansa și a crește o afacere de succes: conținut educațional, mentorat de business, proiecte de incubare și accelerare, instrumente moderne de finanțare precum platforma proprie de crowdfunding și competiția de pitching Startarium PitchDay.

De la lansare în octombrie 2016, Startarium a adunat o comunitate de peste 33.000 de membri și 3.000 de idei de business, peste 50 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat peste 370 de materiale și a deschis accesul la finanțări ce depășesc 470.000 de euro.

www.startarium.ro

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.