Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START- O viaţă de calitate în siguranţă!

0

Departamentul pentru Egaliatate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” desfăşoară seminarii de informare în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra egalitaţii de şanse, fenomenului violenţei domestice şi a traficului de persoane (în cele 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti), in cadrul proiectului “START- O viaţă de calitate în siguranţă”.
START

Obiectivul principal al seminariilor vizează informarea persoanelor, inclusiv a tuturor actorilor implicaţi la nivelul comunităţii, cu privire la conştientizarea principiilor egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane în vederea combaterii şi prevenirii lor.

In cadrul proiectului se vor derula seminarii de informare pentru un numar de 1000 de femei (cate 25 de femei din fiecare judet) care să devină PROMOTOR/ persoană de sprijin pentru victimele violenţei domestice şi a traficului de persoane. La aceste sesiuni de informare sunt așteptate să participe persoane interesate, care să contribuie la prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei şi a traficului de persoane, reprezentanți ai tuturor actorilor direct interesați de domeniul protecţiei sociale şi siguranţei grupurilor vulnerabile: reprezentanți ai autorităților publice, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret, parteneri sociali, persoane care lucrează direct cu victimele violenţei domestice şi ale traficului de persoane, precum și potențiali beneficiari ai rezultatelor proiectului.
Pentru judetul Iasi aceste seminarii de informare se vor desfășura in perioada 28-30 august 2015.

Rezultatul direct al acestor consultări este informarea a cel puţin 100 de persoane/ lună in fiecare județ cu privire la principiile egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane, respectiv prezentarea serviciilor de suport pentru victime şi identificarea a unui număr de 1000 de persoane din grupul ţintă(femei), viitori promotori/ persoane de sprijin.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.