START- O viaţă de calitate în siguranţă!

0

Departamentul pentru Egaliatate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” desfăşoară seminarii de informare în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra egalitaţii de şanse, fenomenului violenţei domestice şi a traficului de persoane (în cele 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti), in cadrul proiectului “START- O viaţă de calitate în siguranţă”.
START

Obiectivul principal al seminariilor vizează informarea persoanelor, inclusiv a tuturor actorilor implicaţi la nivelul comunităţii, cu privire la conştientizarea principiilor egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane în vederea combaterii şi prevenirii lor.

In cadrul proiectului se vor derula seminarii de informare pentru un numar de 1000 de femei (cate 25 de femei din fiecare judet) care să devină PROMOTOR/ persoană de sprijin pentru victimele violenţei domestice şi a traficului de persoane. La aceste sesiuni de informare sunt așteptate să participe persoane interesate, care să contribuie la prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei şi a traficului de persoane, reprezentanți ai tuturor actorilor direct interesați de domeniul protecţiei sociale şi siguranţei grupurilor vulnerabile: reprezentanți ai autorităților publice, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret, parteneri sociali, persoane care lucrează direct cu victimele violenţei domestice şi ale traficului de persoane, precum și potențiali beneficiari ai rezultatelor proiectului.
Pentru judetul Iasi aceste seminarii de informare se vor desfășura in perioada 28-30 august 2015.

Rezultatul direct al acestor consultări este informarea a cel puţin 100 de persoane/ lună in fiecare județ cu privire la principiile egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane, respectiv prezentarea serviciilor de suport pentru victime şi identificarea a unui număr de 1000 de persoane din grupul ţintă(femei), viitori promotori/ persoane de sprijin.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează