Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START inscrieri la Gala Nationala a Voluntarilor 2018! #VoluntarPentruRomania

0

GALA NAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR 2018 – ediția a 8-a

20 decembrie 2018www.galavoluntarilor.ro

#VoluntarPentruRomânia | #GNV2018 | #ÎmpreunăDe100DeAni

Motto GNV2018: Voluntar Pentru România. Împreună de 100 de ani!

www.galavoluntarilor.ro

Gala Națională a Voluntarilor este eveniment de marcă al Federției VOLUM care de 8 ani aduce în prim plan și sărbătorește meritele voluntariatului la nivel național, în luna decembrie. Organizații și instituții, presă, parteneri strategici și reprezentanți ai voluntariatului corporate, se adună sub umbrela unui moment de celebrare a VOLUNTARIATULUI. O dată pe an voluntarii sunt cu adevărat aplaudați și poveștile lor sunt auzite de o țară întreagă, Gala Națională a Voluntariatului având două componente organizatorice: premierea câștigătorilor din competiție și recunoașterea publică a inițiativelor de voluntariat cu impact.

#VoluntarPentruRomânia. Competiție
Componenta Competiție a Galei Naționale premiază meritele voluntariatului calitativ în România. Aflată la a 8-a ediție, competiția este organizată cu sprijin instituțional și privat, implică peste 30 de membri în juriul oficial, oferă promovare națională și este un eveniment de referință pentru sectorul neguvernamental românesc. Competiția premiază 4 categorii (Voluntarul Anului, Proiectul de Voluntariat, Echipa de Voluntari și Coordonatorul de Voluntari al anului) și peste 20 de secțiuni (Educație, Sănătate, Social, Artă și Cultură, Mediu, etc.). Seara de premiere va avea loc la București, în 20 decembrie 2018, locația urmând să fie anunțată în web site-ul Galei și în mass media, în apropierea evenimentului.

Factorul definitoriu al ediției 2018 este includerea unui material VIDEO obligatoriu în formularele de înscriere. Acest câmp se regăsește atât în nevoia oricărui proiect de a raporta calitativ și cantitativ efectele și impactul, cât și în nevoia de comunicare cât mai largă a voluntariatului. Dezvoltarea exponențială a tehnologiei din ultimul deceniu a dat o nouă direcție comunicării și a dezvoltat medii specializate de interacțiune, motiv pentru care GNV 2018 își dorește să încurajeze folosirea ei în promovarea Voluntariatului.

#ÎmpreunăDe100DeAni! Celebrare în anul centenarului

În an centenar miza acestei Gale este cu atât mai clară: de 100 de ani construm împreună prezentul pe care îl împărtășim sub numele de România! La Gala Națională, anul acesta ne reamintim de calitațile și punctele tari care ne fac să fim și mândri de acest prezent, iar Voluntariatul poate fi unul dintre aceste puncte tari ale românilor. De 100 de ani Suntem Împreună… prin Solidaritate, la bine și la greu!

Editia a 8-a a Galei Naționale ne reamintește 100 de calități care ne fac să fim împreună un tot unitar și celebrează o selecție de 100 de proiecte care au ridicat nivelul calitativ al vieții în România în 2018, voluntari care și-au dedicat timpul și energia să transforme realitatea tuturor în mai Bine, echipe de voluntari și coordonatori care au muncit cu speranța unei zile mai luminoase în care să ne trezim, cât mai mulți dintre noi… ca o comunitate!

2018 este an de Centenar pentru România, pentru comunitatea noastra, a românilor. Este și an UNESCO al Patrimoniului Cultural, an de celebrare a valorilor, a identității de grup, a comuniunii și comunității care se adună sub un pachet unitar de valori. Unele dintre acestea se schimbă, alte se pastrează, în acord cu timpul prezent și nevoile unei societății evoluate, cu deplin respect pentru drepturile omului. Voluntariatul este una dintre aceste valori pe care se poate clădi o societate nouă, superioară calitativ, în care Binele comunității, al tuturor! este motivația din spatele oricarei acțiuni.

Voluntariat în 2018 la nivelul Comunității Europene înseamnă și schimbare de viziune în ceea ce privește politicile de tineret: prin lansarea programului ESC (European Solidarity Corps) accentul este mai mare pe solidaritate, implicare activă și conștientă, angajabilitata tinerilor și pregătirea lor pentru o cetățenie deplin responsabilă și asumată – cumva pare că totul stă într-o cheie nouă, cea a conștientizării valorii și a direcției de reconstrucție.

Calendar COMPETIȚIE GNV2018

23 octombrie – 13 noiembrie: nominalizări

15 noiembrie – 22 noiembrie: preselecții

26 noiembrie – 10 decembrie: jurizare

26 noiembrie – 7 decembrie: Vot Public

20 decembrie: Gala Națională a Voluntarilor

Timeline de Gala, de-a lungul timului

2018 – Voluntar Pentru România

2017 – Cei 7 ani de acasă

2016 – Voluntariat #CuDrag

2015 – Călătoria prin experiențe de voluntariat

2014 – Voluntariatul devine o tradiție

2013 – Olimpiada voluntarilor

2012 – România Interbelică

2011 – Anul European al Voluntariatului

La GNV2018 vă invităm să stabilim împreună un nou obiectiv comunitar:  sunt #VoluntarPentruRomânia pentru că vreau și aleg să fiu parte activă din schimbarea în Bine pe care mi-o doresc pentru mine și comunitatea din care fac parte!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.