START Festivalul de Campuri Cercetășești 2014!

1

În perioada iulie – septembrie 2014, Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) organizează Festivalul de Campuri Cercetășești, având ca participanți în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară.

cercetasii

Bucuria de a fi cercetaș va fi resimțită de copii și tineri printr-o serie de activități ce au la bază un cadru simbolic, o poveste derulată în natură, în care participanții devin eroii învingători, prin parcurgerea unui traseu educațional încărcat de diverse provocări.

Duminică, 27 iulie, s-a dat startul învățării prin acțiune prin deschiderea Campului Național de Lupișori (adresat copiilor cu vârste între 7 și 10 ani), derulat în Țara Făgărașului, la Drăguș. O vară plină de aventură ne așteaptă în continuare în campurile tradiționale adresate temerarilor (11-14 ani) și exploratorilor (15-18 ani).

Sibiul, în luna august, va găzdui Campul de Nocrich – Camp de artă, meșteșuguri și pricepere (18-24 august – Centrul Cercetăşesc Nocrich, Sibiu), în timp ce localitatea Cioclovina, Hunedoara, ne va oferi cadru în explorarea Munților Orăștiei – Campul “Castra Exploratorum” (2-11 și 11-20 august).

Pentru al cincilea an consecutiv, Mercedes-Benz România se alătură inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, în calitate de Maşină Oficială, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetășești. Autovehiculele Mercedes-Benz Citan, Sprinter şi Vito vor sta la dispoziţia sutelor de cercetaşi, pentru a le oferi tot confortul şi siguranţa necesară în transportul persoanelor şi materialelor în campurile educaționale din această vară.

Alături de Innobyte, partener solidar al organizației, începând cu anul 2014, Festivalul de Campuri cercetășești se bucură de susținerea Kaufland România și Intel Education.

Organizația Națională „Cercetașii României” este o mișcare deschisă tuturor copiilor și tinerilor, iar metoda Scout oferă suportul pedagogic pentru a oferi la nivel național, educație de calitate și egală pentru toți copiii. Alături de 40 de milioane de cercetași de pe toată Planeta contribuim la crearea unei lumi mai bune.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    As dori sa stiu daca exista cercetasi in Lugoj. Ne-ar placea si noua sa ne implicam!!

Comentează