Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sportivii susţin educaţia copiilor instituţionalizaţi

0

Anul acesta bicicliştii şi alergătorii îşi unesc forţele în cadrul Maratonului Transilvaniei şi al Maratonului Bucegilor, pentru a ajuta copiii din centre de plasament să aibă acces la un program educaţional complex, prin care să se dezvolte armonios.

Proba MTB - platou

La probele sportive Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, din cadrul festivalurilor În Transylvania şi Padina Fest, participanţii pot deveni fundraiseri pentru cauza copiilor instituţionalizaţi din sectorul 6. Cu banii strânşi se va crea un parc de biciclete şi se va organiza o tabără la munte pentru copiii care sunt închişi în centre de plasament pe tot parcursul anului. Atât tabără, cât şi cursurile de pedalat, pun accent pe dezvoltarea copiilor, îi ajută să îşi depăşească limitele şi să descopere un mediu diferit.

Iniţiatorii campaniei sunt tinerii voluntari ai Asociaţiei Lindenfeld, ce luptă prin programul educaţional Ajungem Mari ca aceşti copii să capete încredere în ei şi să îşi formeze abilităţile necesare pentru a se descurca singuri în viaţă. Prin proiectele de predare a diferitelor discipline prin joc şi metode non-formale, prin workshop-uri şi ateliere creative, dar şi prin activităţi socio-recreative, copiii învaţă să relaţioneze, să fie o echipă, să se respecte unii pe alţii şi îşi deschid perspectivele.

Sportivii care participă la cele două maratoane sunt invitaţi să adauge o motivaţie socială efortului lor şi să devină fundraiseri pentru copiii instituţionalizaţi. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe platforma Galantom şi să îşi convingă prietenii să doneze pentru a susţine cauza. Platforma Galantom şi Asociaţia Padina Fest, prin Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, împreună cu Smartatletic, încurajează sportivii să devină eroi pentru copiii din centre de plasament şi să treacă linia de finish cu satisfacţia că au adus multă bucurie pe chipurile acestora.

Nici înotătorii nu se lăsă mai prejos. Echipa SalvaMarii, formată din 5 înotători dispuşi să îşi forţeze limitele, va face valuri la evenimentul caritabil Swimathon pentru a susţine proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe”, parte a programului Ajungem Mari. Proiectul îşi propune să ofere lecţii interactive prin joc pentru 200 de copii instituţionalizaţi, alături de 50 de tineri voluntari liceeni şi studenţi. Fondurile obţinute vor fi investite în materiale didactice, training pentru voluntari şi transportul copiilor în afară centrelor. Proiectul poate fi susţinut prin donaţii pe platforma Swimathon.

Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii, ca educaţia, sănătatea, protecţia mediului sau dezvoltarea sustenabila.

Programul educaţional Ajungem Mari este adresat copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Detalii pe www.ajungemmari.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.