Sportivii susţin educaţia copiilor instituţionalizaţi

0

Anul acesta bicicliştii şi alergătorii îşi unesc forţele în cadrul Maratonului Transilvaniei şi al Maratonului Bucegilor, pentru a ajuta copiii din centre de plasament să aibă acces la un program educaţional complex, prin care să se dezvolte armonios.

Proba MTB - platou

La probele sportive Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, din cadrul festivalurilor În Transylvania şi Padina Fest, participanţii pot deveni fundraiseri pentru cauza copiilor instituţionalizaţi din sectorul 6. Cu banii strânşi se va crea un parc de biciclete şi se va organiza o tabără la munte pentru copiii care sunt închişi în centre de plasament pe tot parcursul anului. Atât tabără, cât şi cursurile de pedalat, pun accent pe dezvoltarea copiilor, îi ajută să îşi depăşească limitele şi să descopere un mediu diferit.

Iniţiatorii campaniei sunt tinerii voluntari ai Asociaţiei Lindenfeld, ce luptă prin programul educaţional Ajungem Mari ca aceşti copii să capete încredere în ei şi să îşi formeze abilităţile necesare pentru a se descurca singuri în viaţă. Prin proiectele de predare a diferitelor discipline prin joc şi metode non-formale, prin workshop-uri şi ateliere creative, dar şi prin activităţi socio-recreative, copiii învaţă să relaţioneze, să fie o echipă, să se respecte unii pe alţii şi îşi deschid perspectivele.

Sportivii care participă la cele două maratoane sunt invitaţi să adauge o motivaţie socială efortului lor şi să devină fundraiseri pentru copiii instituţionalizaţi. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe platforma Galantom şi să îşi convingă prietenii să doneze pentru a susţine cauza. Platforma Galantom şi Asociaţia Padina Fest, prin Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, împreună cu Smartatletic, încurajează sportivii să devină eroi pentru copiii din centre de plasament şi să treacă linia de finish cu satisfacţia că au adus multă bucurie pe chipurile acestora.

Nici înotătorii nu se lăsă mai prejos. Echipa SalvaMarii, formată din 5 înotători dispuşi să îşi forţeze limitele, va face valuri la evenimentul caritabil Swimathon pentru a susţine proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe”, parte a programului Ajungem Mari. Proiectul îşi propune să ofere lecţii interactive prin joc pentru 200 de copii instituţionalizaţi, alături de 50 de tineri voluntari liceeni şi studenţi. Fondurile obţinute vor fi investite în materiale didactice, training pentru voluntari şi transportul copiilor în afară centrelor. Proiectul poate fi susţinut prin donaţii pe platforma Swimathon.

Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii, ca educaţia, sănătatea, protecţia mediului sau dezvoltarea sustenabila.

Programul educaţional Ajungem Mari este adresat copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Detalii pe www.ajungemmari.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează