Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sportivii îi îndeamnă pe copiii și adolescenții să participe la cursele gratuite din cadrul Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run

0

Andreea Răducan, Paula Ivan, Sorin Matei, Monica Roșu și Valeria Răcilă van Groningen, sportivii de talie mondială – au mers astăzi 22 martie în școlile din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run, care se va desfășura pe 3 aprilie.

Scoala Gimnaziala 190 - Sorin Matei, Valeria Racila, Paula Ivan, Oana Nastase

Paula Ivan și Sorin Matei s-au întors cu această ocazie în școala pe care au absolvit-o în copilărie, Școala Gimnazială nr. 190. Delegația a mai vizitat alte două licee din Sectorul 5 al capitalei, Colegiul Economic Viilor și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc.

Despre UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run

UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run îmbină performanța – prin cursa de 10 kilometri (10km Individual și Ștafeta Coca-Cola) acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie, prin Crosul Familiilor, la care familiile – copiii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați, veri și nepoți – sunt invitate să parcurgă 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului.

Crosul Caroli pentru Copii și Părinți lansează o provocare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani care iau startul grupați pe categorii de vârstă și sex (5-6. 7-8, 9-10 și 11-12 ani, fete și băieți) alături de părinți. La Cursa Bebelușilor se întrec viitorii maratoniști, care încă nu merg, dar se târăsc 4,2 m.
În paralel, toți alergătoriii sunt invitați să rămână în Piața Constituției până la lăsarea serii și să ia parte la alte activități sportive și distractive pregătite de organizatori.

Despre delegația campioanelor olimpice

Andreea Răducan – gimnastă medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică.
Paul Ivan- campioană olimpică, laureată cu aur și cu argint la Jocurile olimpice de la Seul, in 1988
Monica Roșu – gimnastă dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia) și câștigătoarea medaliei de aur la sărituri la Campionatele Europene de Gimnastică din 2004 (Amsterdam).

Sorin Matei – vicecampion european la săritura în înălțime, cu record personal 2m 40 cm.

Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului Internațional București Petrom și Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.

Despre Bucharest Running Club

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus in circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se, astfel, celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiții în fiecare an. În 2015, au avut loc ediția a patra a OMV Petrom Bucharest Half Marathon și a opta ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, reunind peste 23.000 de alergători din 60 de țări, 20.000 de suporteri și peste 1.000 de voluntari. Ambele competiții sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS si IAAF. OPBHM & RBBM sunt competiții internaționale ce includ atât probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, ştafetă 4×10,548 km, cât și cursa populară de 3 km, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilități.

Bucharest Running Club dezvoltă, personalizează și implementează integral concepte de evenimente sportive de masă pe piața din România, în deplină concordanță cu normele și standardele sportive internaționale. Prin implementarea experienței vaste în organizarea de evenimente sportive, BRC dorește să faciliteze accesul indivizilor, comunităților, companiilor în realizarea scopurilor proprii prin sport și în alegerea unui stil de viață echilibrat într-o armonie perfectă cu natura și cu societatea.

Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro; www.bucuresti21km.ro; www.bucuresti-maraton.ro; www.abrc.ro; www.voluntarinsport.ro.

Sponsori și parteneri Bucharest 10k&Family Run

Organizațiile care susțin prima ediție a Bucharest 10k&Family Run sunt: UNIQA Asigurări, Hervis – sponsor tehnic, Dorna-apa oficială, Coca Cola- sponsor ștafeta 10 km, Campofrio; parteneri media: TVR, TV City, Europa fm, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Ioana, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Bravo Girl, Ring, Itsy Bitsy, Adevărul, Click! și Click Sănătate, In Your Pocket, Media TRUST. Partenerii instituționali: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

ONG-uri asociate și recomandate 10k&Family Run: Concordia, Touched Romania, Fundația Olimpică Română, WWF-Team Panda Romania, Light into Europe, Viitor Plus, Little People, Let’s Do It Romania, Special Olympics, Hand 2 Hand, Ajungem Mari, Teach for Romania, Romania Angel Appeal.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.