Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spirits România lansează campania “Rămâi în joc! Adolescenţă fără alcool!”

0
  • Rămâi în joc! Adolescenţă fără alcool! este o campanie de educare şi informare care are ca scop prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul minorilor;

  • Mirel Rădoi, Selecționerul echipei de fotbal România U21, este ambasadorul campaniei;

  • Inițiativa din acest an își propune să lanseze un ghid educațional cu sprijinul Ministerului Educației Naţionale;

BUCUREŞTI, 8 aprilie 2019 – Asociația Spirits România, organism reprezentativ al producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase din România, împreună cu Federația Română de Fotbal şi Mega Image, continuă tradiţia şi derulează în perioada aprilie – iunie 2019, campania de educare şi informare “Rămâi în joc! Adolescenţă fără alcool!”, care are ca scop prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul minorilor.

Cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale iniţiativa din acest an își propune să contribuie la susţinerea eforturilor de educare privind consecințele negative ale consumului de alcool în rândul adolescenţilor şi să ofere suport cadrelor didactice prin elaborarea unui ghid educaţional.

„Nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată prietenă cu alcoolul. Un organism în formare, precum cel al adolescenţilor, nu poate funcționa sănătos dacă îl saturăm cu substanțe care îi împiedică dezvoltarea normală. De aceea, prietenii mei tineri, nu vă lăsăți dominați de molecule care vă pot transforma comportamentul şi judecata. Sunt în slujba voastră și vă îndemn să vă păstrați sănătatea! Alcoolul nu trebuie să vă fie prieten. Rămâneți în joc!”, a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale.

Ghidul educațional, care urmează să fie lansat în luna mai, se doreşte a fi un instrument de lucru pentru cadrele didactice, oferind metode și tehnici educaționale şi psihopedagogice de prevenție și contracarare a consumului de alcool în rândul minorilor. Materialele vor fi realizate împreună cu psihologul educațional Violeta Tapai, experţi din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi editura Intuitext.

Școala este cea de-a doua instanță de socializare, după familie. De aceea, școala are o responsabilitate majoră în educarea, formarea și dezvoltarea armonioasă a personalității elevilor, precum și în prevenirea și înlăturarea acelor atitudini și comportamente negative ce pot să apară la vârsta adolescenței,” a declarat Violeta Tapai, psiholog educațional.

Conform celui mai recent studiu ESPADi (Proiect European de Cercetare în Şcoli privind Consumul de Alcool şi alte Droguri), 78% dintre adolescenții români în vârstă de 16 ani au consumat cel puțin o dată în viață o băutură alcoolică și aproape o treime au trecut prin mai multe episoade de ebrietate. Vârsta medie la care tinerii au încercat prima dată să consume băuturi alcoolice este de 14 ani.

Dorim să păstrăm tradiția implicării noastre în promovarea consumului responsabil de alcool, iar pentru anul acesta ne-am propus să elaborăm cu ajutorul specialiştilor materiale educaţionale valoroase pentru a combate consumul de alcool înaintea împlinirii vârstei de 18 ani. Consecințele consumului de alcool asupra sănătății și dezvoltării minorilor sunt devastatoare, iar factorii responsabili au obligația să intervină cu fermitate. Eforturile noastre reunite trebuie să fie pe măsura importanței scopului propus. Mulțumim partenerilor noștri și apreciem faptul că putem face echipă împreună”, a declarat Tudor Furir, președintele Asociației Spirits România.

Federația Română de Fotbal susține și în acest an campania, plecând de la premisa că prin practicarea unui sport copiii își pot dezvolta armonios trupul şi mintea, căpătând încredere în ei și descoperind ce înseamnă cu adevărat spiritul de echipă şi competiția.

Mirel Rădoi, Selecționerul Naționalei Under 21, în calitate de ambasador, transmite mesajul campaniei printr-un video ce spune povestea unui grup de adolescenţi care aleg să spună NU consumului de alcool și să descopere bucuria jocului.

Materialele informative ale campaniei Rămâi în joc! Adolescenţă fără alcool!” pot fi regăsite afişate și la rafturile lanţurilor comerciale partenere în intervalul aprilie – iunie 2019.

Este în angajamentul nostru să fim responsabili față de oamenii din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea şi să ne implicăm în educația generațiilor tinere. Suntem parte din această campanie şi contribuim continuu la responsabilizarea adolescenţilor în ce priveşte consumul de alcool prin implementarea unor reguli stricte de comercializare a băuturilor alcoolice în magazinele noastre. Este important să rămânem constanți în acest demers pentru a avea un impact cât mai mare în viața tinerilor și pentru a le susține dezvoltarea sănătoasă,” afimă Adrian Nicolaescu, Vicepreşedinte Marketing, Comunicare și Sustenabilitate, Mega Image.

Pentru mai mai multe informaţii accesaţi www.consuma-responsabil.ro/suntem-multi sau https://www.facebook.com/ConsumaResponsabil.SuntemMulti/

Partener media: Adevarul, www.adevarul.ro

Despre Spirits Romania

Asociația Spirits Romania (www.spirits-romania.ro) este o asociație patronală, care reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din România. Spirits Romania a fost înființata în 2013 cu scopul de a contribui la crearea unui cadru fiscal și legislativ funcțional, propice dezvoltării industriei locale de băuturi spirtoase, precum și din dorința companiilor membre de a se implica în crearea unor programe comune de educare a consumatorilor cu privire la consumul responsabil de alcool. Companiile membre Spirits Romania asigură peste 500 de locuri de munca directe și 165.000 indirecte, contribuind anual prin plata accizelor cu 483 milioane lei la bugetul de stat, reprezentând peste 40% din taxele colectate din piața fiscalizată a băuturilor alcoolice. Membrii Spirits Romania exportă băuturi spirtoase de înaltă calitate de toate tipurile în peste 20 de țari, din Europa, Asia și America. Spirits Romania este afiliată la SpiritsEurope (http://spirits.eu/), organizația reprezentativă la nivel european a industriei alcoolului, ce reunește peste 31 de asociații naționale din 24 de țari. Spirits Romania reprezintă principalele companii producătoare și importatoare de băuturi spirtoase din România: BDG, Brown-Forman, Cristalex, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal, Prodvinalco, PPD.

Despre Mega Image

Înfiinţată în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarket-uri din România, cu o reţea de peste 600 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub brandurile Mega Image, Shop & Go, Gusturi Româneşti. Mega Image îşi propune să le ofere zilnic consumatorilor servicii de calitate şi o gamă largă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize, un retailer internaţional care la ora actuală operează pe trei continente.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.