Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Speranță pentru Robert Grabazei. Cea mai mare comunitate de fotografi și videografi din România își unește forțele pentru a strânge banii pentru vaccinul care i-ar putea salva viața micuțului

0

Speranță pentru Robert Grabazei. Cea mai mare comunitate de fotografi și videografi din România își unește forțele pentru a strânge banii pentru vaccinul care i-ar putea salva viața micuțului

Fotografii și videografii din comunitatea Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog online de fotografi și videografi de nuntă din România, se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru vaccinul micuțului Robert Grabazei, diagnosticat cu Amiotrofie Spinală Tip 1 (SMA1). Există un singur tratament în Statele Unite ale Americii care oprește boala – Zolgesma, numit cel mai scump tratament din lume, costul lui fiind 2,1 milioane de dolari.

Inițiativa de strângere de fonduri a fost publicată pe site-ul https://www.fotografi-cameramani.ro, în secțiunea dedicată de AICI, iar 34 de fotografi și videografi din catalog au ales deja să își doneze serviciile pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru vaccinul care i-ar putea salva viața lui Robert Grabazei.

Cum funcționează

Oricine (viitori miri, cupluri, părinți) poate accesa secțiunea dedicată de pe site și poate alege oricare dintre serviciile pe care fotografii și videografii le donează. După achiziționarea serviciilor, banii vor ajunge direct la părinții lui Robert. Se poate agrea dacă traseul banilor va fi de la clienți către fotograf/videograf și apoi către Robert sau direct din contul clienților către Robert.

“Cand am aflat despre Robert am fost uimiți, mai ales pentru că îi cunoșteam și îi urmăream pe Irina și Adrian Grabazei, fiind printre cei mai apreciați fotografi de nuntă. Atunci când o astfel de dramă se întâmplă în apropierea ta, o conștientizezi altfel, mai ales dacă, la rândul tău, ești părinte și știi ce este în sufletul tău atunci când copilul suferă și este în pericol.

Împreună cu colegii din birou, ne-am alăturat celor care au donat. Însă drumul până la cele 2.1 milioane de dolari este unul lung și, din păcate, trebuie parcurs foarte rapid. Inspirați de donațiile în servicii făcute de mai mulți fotografi și videografi de nuntă, ne-a venit ideea de a pune la dispoziție platforma fotografi-cameramani.ro pentru a face cunoscute ofertele lor tuturor viitoarelor mirese care sunt în căutare de fotografi și videografi.” , spune Ștefan Iorgulescu, Fondator Fotografi-cameramani.ro

Fotografii și videografii din catalog care au decis să participe în campanie au aceeași motivație.

“Sunt tată a doi copii și, la cea mai mică problemă de sănătate a lor, mă cuprinde o stare de neliniște totală, o stare care se termină doar atunci când ei sunt bine.

Nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul părinților lui Robert și îi admir enorm pentru puterea pe care o au. Povestea pe care ei o trăiesc este o adevărată tragedie și niciun părinte nu merită să treacă prin asta. Le doresc din tot sufletul ca totul să se termine cu bine și cât mai repede. O spun cu mâna pe inimă că sunt mândru de toți colegii mei care au ajutat și ajută și îi sfătuiesc să nu facă acest lucru în mod anonim.

Arătați lumii când faceți un bine! Unii poate vă vor condamna, dar nu uitați că prin postările voastre mulți vor afla de caz și vă vor urma exemplul.”, spune Mihai Roman, fotograf participant la campanie


Robert Grabazei s-a născut pe 1 octombrie într-o maternitate din Chişinău, iar după o lună de zile şi trei teste genetice, acesta a fost diagnosticat cu Amiotrofie Spinală Tip 1 (SMA1). Amiotrofia spinală afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora. Forma de Amiotrofie spinală 1 este cea mai severă din punct de vedere al evoluției și progresului, aproximativ două treimi dintre toți copiii cu SMA tip 1 mor de stop respirator înainte de vârsta de trei ani.

„Pare strigător la Cer să te gândești că viața ar putea avea un preț, dar da, unica lui șansă este acest vaccin care poate opri boala copilului nostru și costă 2.100.000 $”, spune Irina Grabazei, mama lui Robert.

Pagina #lifeforRobert din catalogul Fotografi-Cameramani.ro poate fi accesată AICI.

Despre Fotografi-Cameramani

Fotografi-cameramani este cel mai mare catalog de fotografi și videografi de nuntă din România, prezentând portofoliile a peste 2800 membri. Până în prezent, peste 47,000 de miri au contractat prin intermediul catalogului servicii foto / video oferite de către membrii site-ului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.