Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolul ”Fluturii sunt liberi” de joacă din nou la teatrul Basca – primul spectacol de teatru din Timișoara accesibilizat pentru persoane cu dizabilități

0

Duminică 28 martie 2021 de la ora 19.00, Teatrul Basca pune din nou în scenă spectacolul ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, regia Ana Maria Ursu, prima piesă de teatru din Timișoara dedicată publicului larg și accesibilizată pentru persoane cu dizabilități. Spectacolul va fi difuzat online pe site-urile www.basca.tm.ro, www.cevadespus.ro dar și pe paginile de Facebook ale celor două organizații, și îi aduce din nou pe scenă în fața publicului pe Simion Caragia, Jasmina Mitrici, Alina Ilea și Ioan Codrea. Pentru a putea fi urmărit și de către persoanele cu dizabilități de văz și auz, spectacolul va beneficia de interpretare mimico-gestuală și traducere narativă.

Spectacolul ”Fluturii sunt liberi” surprinde o etapă importantă din viața lui Don Baker, un tânăr nevăzător care încearcă să se desprindă de sub aripa ocrotitoare a mamei sale și să trăiască independent. Povestea este presărată cu momente muzicale, jucăușe, intense, iar finalul neașteptat lasă loc de o continuare pe gustul oricărui spectator.

Spectacolul de teatru face parte din proiectul ”Teatru accesibil tuturor„ derulat de Asociația Solidart și Asociația Ceva de Spus, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.