Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Special Olympics România înoată la Swimathon București pentru sportivi cu nevoi speciale între 2 și 8 ani

0

10 înotători voluntari fac valuri și strâng fonduri pentru micii sportivi cu sindrom Down de la Special Olympics România, în cadrul Swimathon București, care va avea loc pe 2 iulie, la Bazinul Dinamo. Scopul proiectului este de a finanța programul „Sportivi Tineri”, dedicat copiilor cu dizabilități intelectuale cu vârste între 2 și 8 ani, iar donațiile pentru proiect se pot face urmând linkul http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-proiect/5-.

Unul dintre înotători este și Toma, sportiv Special Olympics în vârstă de cinci ani, cu sindrom Down, care va înota alături de mama lui, Luiza Manolea, membru in Consiliul Director al Special Olympics Romania.

Toma 1_1

Sportivi Tineri (Young AthletesTM) este un program de activităţi şi jocuri care vizează două niveluri specifice de joc. Nivelul 1 cuprinde activităţi fizice şi jocuri care se centrează pe dezvoltarea schemelor motorii fundamentale şi coordonarea ochi-mână. Nivelul 2 urmăreşte aplicarea acestor exerciţii fizice prin intermediul unui program de dezvoltare a abilităţilor sportive care corespund activităţilor Special Olympics. Programul îşi propune, în primul rând, ca prin activităţi specifice să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi intelectuale să-şi îmbunătăţească abilităţile motorii, sociale şi cognitive. În al doilea rând, se urmăreşte implicarea activă a părinţilor în pregătirea fizică a copiilor.

Prin intermediul proiectului „Young Athletes – Micii sportivi cu nevoi speciale vor să ajungă mari campioni”, 75 de copii cu dizabilităţi intelectuale vor avea posibilitatea să fie mai sănătoşi, să aibă o mai mare mobilitate şi să devină mai sociabili. De asemenea, 50 de părinţi vor fi încurajați să facă sport în familie, 4 noi ONG-uri care ajută copiii din comunităţile locale vor beneficia de echipament specific și, nu în ultimul rând, 10 antrenori vor fi pregătiți să lucreze adaptat cu copiii cu dizabilităţi, în funcţie de specificul afecţiunii fiecăruia.

Special Olympics România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au șansa de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.specialolympics.ro și www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.