Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOS Masina cu Jucarii vine si in 2011!

0

SOS Satele Copiilor România: Cu sprijinul Fundaţiei Vodafone, SOS Maşina cu Jucării îi va bucura şi anul acesta pe cei mici

Datorită parteneriatului cu Fundaţia Vodafone, şi în anul 2011, SOS Maşina cu Jucării – proiect al Asociaţiei SOS Satele Copiilor România – va continua să aducă bucurie, dar şi informaţii extrem de utile copiilor din Bucureşti şi din ţară prin organizarea de activităţi ludico-educative în centre de zi şi rezidenţiale, în şcoli, grădiniţe, parcuri. Programul de vară al SOS Maşina cu Jucării include şi activităţi în alte localităţi din ţară, în cadrul unor circuite realizate în colaborare cu organizaţii non-guvernamentale şi instituţii de stat.

Prin intermediul jocului, SOS Maşina cu Jucării îi implică pe copii în diverse activităţi cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să îşi dezvolte imaginaţia, atenţia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, încrederea în sine, simţul dreptăţii şi egalităţii, abilităţile motrice. Un accent important în cadrul activităţilor cade pe înţelegerea importanţei regulilor şi a respectării acestora, integrarea şi relaţionarea în cadrul grupului, îmbunătăţirea relaţiei cu părinţii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei şi a toleranţei. De asemenea, favorizează socializarea şi promovează jocurile de grup care îi aduc împreună atât pe copii, cât şi pe adulţi (indiferent de sex, religie, etnie etc).

În anul 2010, SOS Maşina cu Jucării a bucurat, prin intermediul jocurilor propuse, copiii afectaţi de inundaţii din judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău şi a organizat activităţi de vacanţă pentru copiii din judeţele Arad, Timiş, Sibiu şi Vâlcea. Au fost desfăşurate 35 de activităţi în cadrul celor patru turnee de vară, ce au implicat un număr de 3788 de copii de toate vârstele.

De asemenea, Maşina cu Jucării a desfăşurat constant, pe toată perioada anului, activităţi de joc educativ în Bucureşti în parcul Plumbuita, parcul Drumul Taberei şi parcul Bazilescu pe durata verii, iar în sezonul rece în centre rezidenţiale şi de zi: Centrul de zi JO-YO, Centrul rezidenţial şi de zi “Sf. Macrina”, Centrul de zi “Eu şi prietenii mei”, Centrul de zi “Uşa deschisă” şi Centrul de zi şi rezidenţial “Sf. Iustinian”.

După proiectul „Atenţie! Se circulă!”, prin care copiii din clasele primare din Bucureşti şi-au consolidat în anul 2010 cunoştinţele de circulaţie rutieră, anul acesta SOS Maşina cu Jucării va realiza un proiect educaţional centrat pe Drepturile Copilului, astfel încât cei mici să înţeleagă cât mai bine care le sunt drepturile şi responsabilităţile.

SOS Maşina cu Jucării funcţionează din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat în educaţie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundaţia Vodafone România susţine proiectul SOS Maşina cu Jucării, finanţând 100% activitatea acestui proiect.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani în lume şi de 20 de ani în România, intervenim oriunde există un copil şi o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, reţea caritabilă prezentă în 132 de ţări ale lumii.

Despre SOS Kinderdorf International

SOS Kinderdorf International, cu sediul în Austria, este una dintre cele mai mari organizaţii umanitare caritabile din lume. A fost înfiinţată în anul 1949 de către medicul Hermann Gmeiner şi, în prezent, are 132 de sedii în toată lumea, oferind 1800 de programe şi facilităţi unui număr de peste 1 milion de beneficiari. În anul 1999 SOS Kinderdorf International a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, iar în 2000 a primit Premiul “Conrad Hilton” – cel mai important premiu umanitar acordat la nivel internaţional.

Despre Fundaţia Vodafone

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundaţiei Vodafone România este finanţată de către Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. În plus, angajaţii Vodafone România contribuie voluntar, prin donaţii lunare din salariu, la care se adaugă donaţii anuale din partea Fundaţiei Grupului Vodafone. De la înfiinţarea sa, în urmă cu 13 ani, Fundaţia Vodafone România a investit peste 10 milioane de euro, în sute de programe sociale. Cel mai recent program lansat de Fundaţia Vodafone este Voluntar de profesie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.