Solution Thinking / 4 iulie TIMIȘOARA. Intrarea: o carte donată unei școli

0

Pentru a vedea jumătate plină a paharului și pentru a rezolva probleme este important să ne “cultivăm” abilități și atitudini potrivite. Te invităm să învăţăm împreună să găsim soluţii încurajându-ne gândirea, acţiunile, dar şi emoţiile pozitive.

implicateSolution Thinking

metode și instrumente practice de rezolvare a problemelor inspirate din gândirea și psihologia pozitivă

 • Data și locul evenimentului: Vineri, 4 iulie 2014 (de la ora 17:30 la ora 19:30) Timișoara, Casa Artelor, strada Episcop Augustin Pacha, Nr. 8.
 • Facilitator: Florin Ghindă, co-fondator RomâniaPozitivă.ro și trainer cu experiență de peste 12 ani.
 • Cât costă? Vino cu o carte donație pentru biblioteca școlii din satul Cornești.
 • Înscrie-te pe RomaniaPozitiva.ro/invata sau vino direct la Casa Artelor în Timișoara.

Înscriere la eveniment

www.romaniapozitiva.ro/invata

solution thinking Timisoara 4 iulie 2014

Pentru cine este util evenimentul?

 • Persoane expuse la activități cu grad ridicat de probleme și cu atribuții în rezolvarea de probleme.
 • Echipe și organizații care doresc un climat constructiv de lucru.
 • Oameni care se bucură de o abordare pragmatic-optimistă asupra soluțiilor la probleme.

Obiectivul evenimentului:

La finalul evenimentului fiecare participant are un „prototip” al problemei cu principalele elemente, cu întrebări și răspunsuri plus posibile acțiuni de implementat pentru identificarea solutiilor problemei respective.

De ce este utilă gândirea și psihologia pozitivă?

Aducem metode și instrumente PRACTICE inspirate din psihologia pozitivă și utile în rezolvarea problemelor în special din aria de business.

Împreună cu participanţii la eveniment, construim soluţii la ”valea plângerii”, exersăm metode pentru a vedea jumătatea plină a paharului şi învăţăm să construim un “climat” pozitiv în cadrul unei echipe.

Ce vei afla și vei exersa la acest eveniment?

Te invităm la un eveniment interactiv în care abordăm gândirea pozitivă mai puțin în sens filozofic și mai mult în sens PRACTIC pentru a identifica:

 • câteva metode și instrumente APLICABILE ale gândirii pozitive în rezolvarea problemelor;
 • cum să EVITĂM să fim fără vlagă și negativiști;
 • ce să facem CONCRET ca să acționăm pozitiv pentru a rezolva probleme.

Programe similare desfășurate recent:

Ateliere de rezolvarea problemelor utilizând gândirea pozivită aplicată, Training Cafe, Impact HUB, Optimism 60+ în cadrul Romanian Fun Festival, Cheia pozitivă în rezolvarea problemelor de business la Clubul Profesioniştilor în Imobiliare, Despre Jumătatea plină a paharului la Conferința despre Fericire.

Costuri și date administrative:

 • Vino cu o carte donație pentru biblioteca școlii din satul Cornești.

Facilitatorul evenimentului:

florin-ghinda

 • Florin Ghindă, Co-fondator RomâniaPozitivă.ro

Florin este educator de emoție și gândire pozitivă. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 20 de autori și peste 13 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are peste 12 ani de experiență ca trainer pentru circa 4000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor, antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorinţa şi încrederea de a schimba lucrurile în Bine în România. Mai multe informații aici și aici.

Solution Thinking. Gândire pozitivă pentru rezolvarea problemelor. Pentru când lucrurile par să nu meargă în direcția pe care o dorești, când începi să ai mai multe plângeri și probleme decât soluții. Pentru când nu prea mai vezi jumătatea plină a paharului, pentru când ceea ce spui, ce faci și ce gândești par că nu se mai aseamănă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează