Solidaritate și speranță: Sărbători Pascale mai luminoase pentru vârstnicii singuri

0
  • Peste 800 de seniori beneficiază anul acesta de acțiuni speciale și de sprijin dedicate Paștelui, prin proiectele susținute de Fundația Regală Margareta a României

  • Pachete alimentare, mese de socializare, tichete sociale, activități intergeneraționale și recitaluri oferite seniorilor vulnerabili din 6 proiecte sociale

  • Bunătăți tradiționale au fost oferite și seniorilor voluntari care sunt activi în cadrul a 11 Centre Generații

În preajma Paștelui, prin generozitatea partenerilor și dedicarea voluntarilor, Fundația Regală Margareta a României luminează casele și inimile a sute de vârstnici vulnerabili – beneficiari ai proiectelor sociale Fondul pentru Vârstnici și Telefonul Vârstnicului – oferindu-le nu doar sprijin material, dar și ajutându-i să simtă căldura comunității chiar și în cele mai grele momente.

150 de vârstnici singuri din București și din țară au primit pachete alimentare sau tichete sociale

Seniorii din București, care se confruntă cu greutăți financiare serioase, beneficiari ai programului Fondul pentru Vârstnici, au primit vizita voluntarilor Fundației Regale, studenți și din echipe ale companiilor, implicați în susținerea cauzei vârstnicilor.  50  de ”iepurași” au ajuns în casele seniorilor singuri și cu grija zilei de mâine pentru a le duce pachete cu daruri, bunătăți de sărbători, a le oferi vorbe de susținere și a le lăsa o rază de lumină și speranță în spatele ușilor. Mesajul de sărbătoare a rămas în casa fiecărui vârstnic înscris pe felicitarea realizată chiar de către voluntari.

Seniorii din țară cu un trai precar, beneficiari ai serviciului social Telefonul Vârstnicului, au primit tichete sociale în valoare de 200 lei/persoană, pentru susținerea coșului de Paște.

450 de seniori din județele Cluj, Mureș, Sibiu și Vrancea sprijiniți pentru Paște prin organizațiile locale

Sprijin material și emoțional cu ocazia Sărbătorilor Pascale a fost acordat și pentru 450 vârstnici din localitățile Mărășești, Sibiu, Târnăveni, Gherla și Reghin, prin acțiunile locale ale organizațiilor care primesc din partea Fundației grant-uri pentru servicii sociale. Astfel, seniorii cu venituri mici, aflați în imposibilitatea de a-și satisface nevoile de bază de îngrijire, au primit la domiciliu produse alimentare și de igienă, iar vârstnicii dornici de socializare au fost invitați să participe la ateliere intergeneraționale, de la cele de creație sau de gătit, specifice Sărbătorii Paștelui, la cele despre istoria evenimentelor și sărbătorilor religioase.

Recitaluri de muzică clasică pentru seniori din cadrul a 2 centre rezidențiale din București

Sărbătoarea Floriilor a fost adusă în cadrul a 2 centre rezidențiale pentru seniori prin recitaluri de muzică clasică susținute de bursierii programului Tinere Talente, momente care au dat culoare și mai multă viață în Centrul rezidențial „Sfânta Teodora” al DGASMB sector 4 și Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice „Sf. Ana” al DGASPC sector 3.

40 de seniori din București au luat parte la o masă de socializare și la atelierul de creație intergenerațională

Seniorii care și-au găsit alinarea singurătății la Telefonul Vârstnicului au fost invitați la o masă de socializare în mijlocul unei familii formată din echipa proiectului, care să le redea speranța înaintea Sărbătorilor Pascale, o ocazie mai rară de a ieși din rutina zilelor goale și de fi parte dintr-o comunitate. Meniul în așteptare este donat de clienții rețelei restaurantelor City Grill prin aplicația Out for Food, pentru a bucura sărbătorile vârstnicilor singuri. Alți seniori beneficiari ai programului Telefonul Vârstnicului s-au bucurat și încărcat cu energia și voia bună ale copiilor în timpul creării decorațiunilor de poveste pentru Paște, în cadrul Centrului Generații din București.

200 de seniori voluntari ai Centrelor Generații au fost răsplătiți cu bunătăți tradiționale

Seniorii care activează ca voluntari pentru copii în cadrul centrelor sociale intergeneraționale din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Satu Mare, Timiș și București au fost răsplătiți de sponsorii proiectelor cu bunătăți de sezon, odată cu coșurile oferite copiilor cu produse Hochland, Toneli și Boromir.

Vârstnicii în situații vulnerabile au nevoie de sprijinul comunității. Nu îi lăsăm singuri la greu!

Este vital să continuăm să sprijinim vârstnicii noștri. Aceștia pot apela oricând la Telefonul Vârstnicului, la numărul 0800 460 001, pentru a primi consiliere socială și suport emoțional. Această linie telefonică națională, gratuită și confidențială, le oferă vârstnicilor un prieten și un ghid în momente de nevoie.

Persoanele sau companiile care doresc să se implice în susținerea seniorilor o pot face prin:

Programele sociale dedicate vârstnicilor și acțiunile umanitare de Paște sunt susținute de:

  • Sponsorii programelor pentru vârstnici: Fundația Vodafone România, Compania Națională Loteria Română, Alliance Healthcare, Johnson Wax, Kaeser Kompressoren, Realworld Eastern Europe, Aecom Engineers & Constructors România, AgroConcept Impex, Pro Refrigeration Team

  • Donații colectate prin campanii adresate clienților sau angajaților: Revolut, City Grill, Finastra România, Hochland România, ING Bank România, Bringo

  • Sponsorizări în produse: Hochland România, Toneli, Boromir, Lăptăria cu Caimac, Carrefour România

  • Voluntarii implicați din companii: EY România, Toneli, Bringo, Carrefour România

Împreună putem face fiecare sărbătoare mai luminoasă pentru seniori!

Fundația Regală Margareta a României mulțumește susținătorilor și transmite tuturor Paște binecuvântat!

Despre Fundația Regală Margareta a României

Înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul celor 34 de ani de activitate, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunități, Fundația a creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului, Conferința Bune Practici pentru o Bătrânețe Frumoasă, au redat demnitatea și speranța la vârsta a III-a.

Mai multe detalii pe www.frmr.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.