Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Solidaritate editorială pentru promovarea patrimoniului istoric și cultural

0

Revista „Contemporanul. Ideea europeană”, care apare sub egida Academiei Române, găzduieşte, începând cu luna iunie, publicația „Bucureşti în 5 minute”, editată de Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB). Astfel, oferta editorială a revistei de cultură, politică şi ştiinţă se îmbogăţeşte cu opt pagini scrise de istorici, arheologi, experţi în artă şi istoria artei, muzeografi pasionaţi din cadrul Muzeului Bucureştiului, iar publicația MMB își lărgește rețeaua de distribuție, ajungând la un public mai numeros și calibrat pe cunoașterea și promovarea culturii, istoriei și patrimoniului național, obiectiv al ambelor instituții.

Bucureşti în 5 minute” oferă informaţii despre istoria Capitalei, interviuri cu personalităţi pe teme generate de conferinţele organizate, detalii importante despre colecţii şi obiecte din patrimoniul muzeului, articole despre marketing muzeal, informaţii despre proiectele educaţionale dedicate copiilor, prezintă expoziţiile permanente şi tematice organizate de MMB, inclusiv dialogurile tematice din cadrul seriei „Idei în Agora” găzduită de Casa Filipescu-Cesianu, sau „Conferinţele de joi”, de la Palatul Suţu. Fiind o instituţie extrem de activă, publicul are acces, prin intermediul publicaţiei, şi la calendarul tuturor evenimentelor culturale şi educaţionale organizate.

Muzeul Municipiului Bucureşti are în componenţa sa 12 muzee şi case memoriale şi s-a afirmat ca un centru informaţional, cultural şi educaţional, nucleu activ al unei reţele de organizaţii. Muzeul este un punct de reper pentru comunităţile culturale bucureştene, precum şi pentru mediul academic şi ştiinţific. De peste trei ani, publicaţia „Bucureşti în 5 minute” susţine, în cele opt pagini ale sale, accesul deschis către bogăţia informaţională generată de această instituţie modernă, dedicată deschiderii orizontului de cunoaştere al tuturor vizitatorilor săi.

Apariția împreună a celor două publicații – „Contemporanul. Ideea europeană” și „București în 5 minute” – se produce în apropierea unor aniversări importante care vor avea loc anul viitor. „Contemporanul” va împlini 140 de ani de la fondare, iar Muzeul Municipiului București își va sărbători centenarul. În acest fel, cele două instituții de tradiție se așază, solidarizându-se, în pagina realității contemporane.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.