Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Solicitarile Greenpeace catre candidatii la Presedintie

0

Protecția mediului nu se numără printre prioritățile candidaților la Președinția României

greenpeaceGreenpeace România a transmis astăzi (7 noiembrie 2014) celor doi candidați la Președinția României, solicitări privind probleme stringente de mediu și energie, față de care candidații nu s-au exprimat până acum în cadrul vreunei dezbateri la care să participe și societatea civilă [1].

Greenpeace România solicită celor doi candidați să prioritizeze problematica mediului, având în vedere că de aceasta (calitatea apei, aerului, solului) depind toate marile proiecte strategice și pe termen lung, ale unei țări.

Principalele solicitări înaintate de Greenpeace România celor doi candidați sunt:

Promovarea unor reglementări legislative menite să oprească fenomenul defrișărilor și al furtului de material lemnos, precum si identificarea si protejarea pădurilor virgine;

În România, ritmul tăierii pădurii este de 3 ha/oră, multe dintre acestea fiind tăieri ilegale (51 de cazuri/zi, la nivelul anului 2012) care conduc la despăduriri și la degradarea serviciilor aduse de pădure, la care trebuie adăugat că suprafața împădurită a României este de numai 27%, față de 33% media europeană.

Energie curată, din surse regenerabile;

Pentru ca România să se alinieze cu tendințele globale din lupta împotriva schimbărilor climatice, este nevoie ca liderii țării să încurajeze tranziția de la un sistem energetic bazat pe tehnologii riscante și poluante (cărbune, energie nucleară, gaze de șist exploatate prin metoda fracturării hidraulice), către unul cu riscuri minime, bazat pe resurse nelimitate (al energiilor regenerabile).

Potrivit studiului Greenpeace Revoluția Energetică, până în 2050, cu tehnologia disponibilă azi, necesarul energetic al României ar putea fi acoperit în proporție de 84% din energie regenerabilă.

Agricultură curată, fără pesticide și OMG-uri;

Pentru a reduce riscurile asupra sănătății oamenilor și a mediului înconjurător, este nevoie ca viitorul lider să încurajeze tranziția către agricultura ecologică, lipsită de organisme modificate genetic, pentru a asigura hrană sănătoasă, obținută sustenabil.

Eliminarea proiectelor de tipul „Roșia Montană”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.